DA SRCE PUKNE Tuga: Prestalo je kucati srce mališana Ajmana Kahrimanovića

Bosna i Hercegovina
DA SRCE PUKNE Tuga: Prestalo je kucati srce mališana Ajmana Kahrimanovića
,

Maleni Ajman Kahrimanović, dječak koji je bolovao od Battenove bolesti preminuo je danas. Tužnu vijest potvrdili su njegovi roditelji putem Facebooka. 

Ajmanova sestra blizankinja Ajna je u septembru 2020. godine pobijedila leukemiju. Upravo zbog njenog liječenja porodica Kahrimanović se preselila iz Sanskog Mosta u Sarajevo.

- Dragi naš Ajman. Otišao si na bolji svijet. Ostala je tuga i bol za tobom. Inna Lillahi we Inna ilejhi Radž’iun. Svi smo Allahovi i njemu se vraćamo - napisali su njegovi roditelji.

Objava Ajmanovih roditelja na Facebooku

w873-1

FOTO: SCREENSHOT

Iz Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" su se emotivnom porukom oprostili od Ajmana.

- Još uvijek tražimo riječi... Odakle početi kad je priča duga, komplikovana i bolna. Početi od našeg Ajmana, brata naše Ajne, s kojima smo proveli mnogo vremena u Roditeljskoj kući tokom Ajninog liječenja od leukemije.

Početi od herojske porodice Kahrimanović, oca i majke, još jedne sestre Ajle, čiju snagu ne možemo okarakterisati drugačije nego nadnaravnom.

Naš mali Ajman je preselio na drugi svijet i nedostajat će njegovo prisustvo. Roditeljska kuća i mi pamtit će njegov trag, njegovo tiho prisustvo i njegovu snagu. Pamtit će Ajman s koliko ljubavi su njegovi roditelji, Ajla i Ajna brinuli o njemu do posljednjeg dana.

Ajmane, Ajna, Ajla, Ermina i Nečko, volimo vas - poručili su iz Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka".

Ne propustite