Šta mladima smeta u BiH: Teže su mi od granata posljedice rata

Bosna i Hercegovina
Šta mladima smeta u BiH: Teže su mi od granata posljedice rata
Šta mladima smeta u BiH? Nesigurna situacija, teško do zaposlenja, samo su neki od odgovora koje su dali za N1.

Šta mladima smeta u BiH? Nesigurna situacija, teško do zaposlenja, samo su neki od odgovora koje su dali za N1.Ovo su i razlozi zbog kojih žele napustiti BiH.

“Smeta mi što ovo nije država, što se pravimo, a u stvari ni tamo ni vamo. Smeta mi što su svi na vlasti preopterećeni glupostima, mladi odlaze, stariji ostaju, ne vidim rješenje i samželim otići. Rrođen sam u Sarajevu, ali me ništa ne veže. Ostao bih da imam posao, ali studirm na ALU-u, ne želim biti u političkoj stranci, ne želim se baviti da se moram ulizivati. Bosna mi ništa ne vrijedi, kako Milić Vukašinović u jednoj pjesmi kaže: “Teže su mi od granata posljedeci rata”, kaže student Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu.“Umjetnik sam, skulptor”, govori još jedan od studenata Akademije likovnih umjetnosti sa malo više optimizma.

“Uvjerio sam se da umjetnost može svijet promjeniti, kao Bob Marley koji je zaustavio građanski rat. Umjetnost i mladi. Treba im se dati vremena i prostora, a ne osuđivati kako se to dešava svakodnevno. Nas je ovdje sačekalo samo zgarište, nikakva civilizacija. Ipka, treba imati vjere i ljubavi.”

Ne propustite