SVE SE DESILO KRAJEM APRILA

NEVIĐENA BRUKA U NJEMAČKOJ: Pogledajte Tifin fijasko na koncertu Bijelog dugmeta, oglasio se i Alen Islamović (VIDEO)

Objavljeno:24.05.2022 - 09:17
A A A Times Arial

Grupa Bijelo dugme, koju danas na koncertima predstavljaju Goran Bregović, Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović, krajem aprila održala je koncert u njemačkom Frankfurtu.

Svima je dobro poznato da između Tife i Alena već godinama tinja sukob, a nekoliko puta na nastupima umalo je došlo do fizičkog obračuna. Zbog toga na koncertima pjevaju u dva dijela, tako da se rijetko kada mogu naći istovremeno na bini.

U Frankfurtu nije bilo takve vrste sukoba, ali sudeći po snimku koji je osvanuo na Youtubeu – skandala nije nedostajalo. Islamović je, naime, na zvaničnoj Facebook stranici objavio snimak na kojem vidimo Tifu kako na pomenutom koncertu pokušava da otpjeva hit “Lažeš zlato, lažeš dušo”.

Nažalost, evidentno je da je to izvođenje preraslo u fijasko, pošto Tifa nije bio u stanju da otpjeva pjesmu.

Tužno je bilo posmatrati ga kako u problematičnom stanju, dok se gega na bini, ne uspijeva da poveže nekoliko riječi pjesme, pa su Bregović i ostali muzičari morali da ga pokrivaju sve vrijeme, iako je jasno da u tome nisu uspjeli.

Ovim povodom, Islamović je javno kritikovao kolegu.

“Baviti se poslom od kojeg živiš i zarađuješ, izdržavaš svoju porodicu, jeste jako teška obaveza, a to treba izdržati. I sve moguće pritiske. Ovako se ne odnosi prema poslu i prema prijateljima koji ti, ipak, nude komad hljeba, koji skupa pokušavaju doprinijeti svima. Nije ovo lagan hljeb, ali ja ga cijenim – i svaku mrvicu”, napisao je Islamović.