ŠOKANTNE SCENE U „ĆIRILICI“: Kontroverzni historičar govorio o ratu u Ukrajini, pa spomenuo Aliju Izetbegovića, srpski narod u BiH i POČETAK RATA…

Region
ŠOKANTNE SCENE U „ĆIRILICI“: Kontroverzni historičar govorio o ratu u Ukrajini, pa spomenuo Aliju Izetbegovića, srpski narod u BiH i POČETAK RATA…
,

U emisiji „Ćirilica“ na kanalu Happy TV bilo je govora o aktuelnim političkim temama iz Srbije i svijeta.

Gledateljstvu su ponovno servirane laži o Bosni i Hercegovinu, a u iznošenju paušalnih, sramnih i neutemeljenih izjava prednječio je kontroverzni historičar Čedomir Antić.

Antić je u svojim nebulozama išao i korak dalje kazavši kako su u bivšoj Jugoslaviji ukidana prava građana kao uvod u rat, kao što je to bio slučaj i u Ukrajini.

“Rekao bih da posmatrati ovaj rat izdvojeno i govoriti da je on počeo u februaru, ili da je počeo 2014. godine nije pošteno. Mi smo imali sličnu situaciju ovde kad kažu: “Zašto bi Srbi u BiH tražili određena prava kada ih u sličnom procentu ima i u Crnoj Gori, a tamo nemaju nikakva prava. To često čujemo od Bošnjačkih nacionalista. U bivšoj Jugoslaviji, kao i u Sovjetskom Savezu postojala su razna prava koje su ljudi uživali. Kada govorimo o Ukrajini koja je pod Sovjetskim Savezom postigla vrlo široke granice, imala vrlo velika prava, mi treba da kažemo istinu, da su postojali određeni uslovi da bi se ta prava ostvarila. Nešto slično je postojalo i sa Slovenijom, Hrvatskom i BiH, dobili ste status republike, međutim postoje neka prava vaših građana koja ne treba dirati.

Nije Napoleon napravio Univerzitet u Ljubljani već vlada Ljube Davidovića, nije hrabra slovenačka vojska oslobodila Sloveniju i oterala Italijane već Jugoslovenska vojska, komunistička ali Jugoslovenska. Krajnje je nepošteno u situaciji kada Slovenija postane nezavisna odmah uvede ispit za državljanstvo i ukine prava za 25.000 svojih stanovnika sa pričom da će oni izgubiti većinu u Sloveniji. Potpuno bolesna priča, njih ima 95, 96, 97 odsto tamo.

Međutim to je neko podržao na Zapadu. Mnogo je ekstremniji primer BiH. Izvinite, dobili ste sva prava, i Srbija i Srbi u Bosni su prihvatili nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, ali pod uslovom da Srbi dobiju svoj kanton. A onda je neko što je mislio do podne, posle podne prestao da misli. Ambasador Warren Zimmermann, inače čovek koji je veoma kriv za rat, koji je davao različite izjave 1992. i 1993. godine šta je rekao i šta je tražio od Alije Izetbegovića. Izazvali su rat, tako što su rekli evropski predstavnici, kako treba sprječiti i smanjiti srpski gnjev. Onda su jedan nezakoniti referendum priznali, ukinuli Srbima sva prava i prihvatili unitarnu Bosnu i Hercegovinu za čiji ustav nisu glasali Srbi, odustali od Lisabonskog sporazuma. I sad šta očekuju, osim rata. Slično je bilo i u Rusiji i Ukrajini”, rekao je Antić.

Ne propustite