MOJ LIPI ANĐELE, POGLEDAJ U MENE AKO NAS TUŽNE PROBUDE: Matej Periš sahranjen uz pjesme Olivera Dragojevića

Aktuelno
MOJ LIPI ANĐELE, POGLEDAJ U MENE AKO NAS TUŽNE PROBUDE: Matej Periš sahranjen uz pjesme Olivera Dragojevića
.

Matej Periš (27) sahranjen je juče na groblju Lovrinac u rodnom Splitu, a posljednjem oproštaju od mladića, čije je tijelo poslije pet mjeseci potrage pronađeno u Dunavu u Beogradu, prisustvovali su roditelji, sestre, ali i drugovi s kojima je prije tragedije doputovao u Beograd na doček Nove godine.

Pogreb na Lovrincu počeo je juče u 10 časova, kada se porodica okupila na žalovanju, a u 10.30 Matej je položen u zidnu porodičnu grobnicu.

"Moj lipi anđele"

- Matej je prvi iz porodice koji je sahranjen ovdje. Roditelji su skrhani, zajedno s njegovim sestrama ispratili su kovčeg do grobnice. Majka je nijemo gledala u sanduk, kršila ruke, dok je otac dostojanstveno koračao pokraj nje. Svima se srce slamalo - priča izvor Kurirs iz Splita.

Na samom pogrebu puštene su dveij pjesme Olivera Dragojevića - "Moj lipi anđele" i "Prije sna". - Stihovi ove dveij pjesme slomili bi i najtvrđe srce. Kako su Mateja još tokom potrage građani iz regiona nazvali "plavim anđelom", pjesma "Moj lipi anđele" puštena je na sahrani, a njeni stihovi kažu: "Moj lipi anđele, pogledaj u mene ako nas tužne jutrom probude" - kaže izvor:

- Druga numera takođe je bila potresna: "Da pokloniš najljepši cvijet i dragog kamena sjaj, ja bih ga mijenjao za tvoj zagrljaj." Poslije smještanja tijela u grobnicu, na Lovrincu su se mogli videti brojni venci i suze koje su građani, prijatelji i porodica doneli.

- Na grobu se video i venac Grada Beograda, ali i suza od Matejeve učiteljice, na kojoj je pisalo: "Dragi Matej, voli te tvoja učiteljica". Poslednji su pokraj grobnice ostali njegovi drugovi s kojima je doputovao u Beograd, njih šestorica, oni su izjavili saučešće Matejevom ocu Nenadu i utučeno su stajali i gledali u nadgrobnu ploču sa imenom njihovog prijatelja. Jadni mladići, proživeli su pakao poslednjih meseci, bilo im je izuzetno teško. Lepo putovanje na kom je trebalo da uživaju pretvorilo se u horor - navodi sagovornik Kurira:

- Na istom ovom groblju u neposrednoj blizini počiva i Ivor Alunić, Matejev drug koji je u septembru poginuo na njegove oči. Sada će počivati zajedno, kao što su i celog života bili zajedno.

Izvpr:Kurir

Ne propustite