Suze, baklje i sirene za Mateja u Splitu: Otac Nenad poslao emotivnu poruku

Region
Suze, baklje i sirene za Mateja u Splitu: Otac Nenad poslao emotivnu poruku
U Splitu je  danas sahranjen Matej Periš.

U Splitu je  danas sahranjen Matej Periš.

Sprovod je organiziran u krugu obitelji i bliskih prijatelja. Otac Nenad Periš jučer je zahvalio svima na podršci, ali je zamolio da sprovod ne bude popraćen kao javni događaj. Večeras se za Mateja Periša održava i veliki oproštaj na splitskoj Rivi. Oproštaj organiziraju Periševi prijatelji.

Mateju u čast napravili su špalir s brodicama u blizini trajektne luke, a brodovi, njih nekoliko desetak, je zatrubilo u znak posljednjeg pozdrava. U oproštaju je sudjelovao i brod Jadrolinije.

Brojni Splićani su se okupili na Rivi kako bi rekli posljednje zbogom Mateju. Upalili su baklje i gradom se zaorio gromoglasan pljesak. Zatim su se pomolili. Na jednoj od brodica nalazio se i Matejev otac. Zahvalio je svima.

"Hvala vam svima, pokazali ste veliko srce. Ovakva potpora čovika čini čovikom", rekao je Nenad Periš.

"Osjetili smo da to trebamo napraviti, a sigurni smo da bi i on to volio nakon tisuća i tisuća poruka i lijepih riječi koje su mu na društvenim mrežama ostavljali njegovi Splićani, kao i građani diljem regije. Svatko tko želi neka sutra navečer dođe u grad.

Želimo ga dostojanstveno ispratiti, u nadi da će zauvijek biti tu među nama i gledati nas s nekog boljeg i ljepšeg mjesta. Hvala mu što je bio prijatelj kakvog smo samo poželjeti mogli. Nitko od nas nikad ga neće zaboraviti", kazao je jedan od Matejevih prijatelja u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

"Ideja je došla spontano. Velik broj ljudi želio je Mateju odati počast na Lovrincu, a s obzirom na apel obitelji, pa smo došli na ideju da damo mogućnost ljudima da se oproste od svog sugrađanina. Matej je uvijek bio prisutan na sličnim događajima kao što se dogodio za Olivera", kazao  je predstavnik organizatora.

(Index.hr)
 

Ne propustite