ŠTA SE DEŠAVA U ORGANIZMU AKO UZMETE SAMO JEDNU KAŠIKU SODE BIKARBONE: Neće vam biti svejedno kad vidite

Porodica i zdravlje
ŠTA SE DEŠAVA U ORGANIZMU AKO UZMETE SAMO JEDNU KAŠIKU SODE BIKARBONE: Neće vam biti svejedno kad vidite
Preporodite organizam

Preporodite organizam

Zadatak sode bikarbone je da održi nivo PH vrednosti tamo gde treba održati život. Zbog toga se soda bikarbona koristi kao terapija za mnoge bolesti:

U čašu vode razmutite kašičicu sode bikarbone i tu tečnost popijte. Ovo je stari lek koji se koristi za ublažavanje simptoma: artritisa, probavne smetnje, infekcije, gorušice.

1. Soda bikarbona je antacid

Zbog toga što je antacid, soda bikarbona neutrališe kiselinu u želucu. Ona će ublažiti žgaravicu, a pospešuje i podrigivanje koje će želudac osloboditi gasa i nadutosti.

2. Soda bikarbona obezbeđuje telu idealnu PR vrednost

Iako je kiselina potrebna da se hrana vari, ipak previše kisela sredina u vašem telu može da dovede od ozbiljnih bolesti kao što su artritis, osteoporoza i rak. Stoga je tu soda bikarbona koja telu vraća idealnu PH vrednost, tj. bazira telo i sprečava razvoj ozbiljnih bolesti.

3. Soda bikarbona smanjuje upalu
Upala zglobova uzrokuje bol i stanja kao što su giht (mokraćna kiselina se nakuplja u urinu, krvi i tkivima). Ovu upalu soda bikarbona odlično rešava.

4. Olakšava infekcije urinarnog trakta

Osim što treba da pijete mnogo vode i čaja od brusnice, soda bikarbona će pomoći da izlečite infekcije urinarnog trakta. Ona redukuje kiselinu u urinu. Ako ste skloni infekcijama, pijte sodu bikarbonu razmućenu u vodi.

5. Daje telu energiju

Ako naprono vežbate, doći će do nakupljanja mlečne kiseline u mišićima, a to uzrokuje bol i  umor. Da biste telu dali energiju u 4 čaše vode pomešajte četvrtinu kašičice sode bikarbone, 1 kašičicu morske soli i 2 kašike meda, i jednu kašiku soka od limuna. Pijte ovu tečnost tokom dana.

Ne propustite