BRITANCI OTKRILI KRETANJE UBOJITOG RUSKOG ORUŽJA: Putin je u Donbas poslao tenkovsku jedinicu vozila BMP-T “Terminator”

Svijet
BRITANCI OTKRILI KRETANJE UBOJITOG RUSKOG ORUŽJA: Putin je u Donbas poslao tenkovsku jedinicu vozila BMP-T “Terminator”
,

Rusija je u Donbasu rasporedila svoju jedinu operativnu tenkovsku jedinicu BMP-T “Terminator”, saopćilo je danas britansko ministarstvo obrane preko Twittera.

Britansko ministarstvo obrane je priopćilo da je postrojba “vjerojatno raspoređena na osovinu Severodonjeck ofenzive u Donbasu”. S najviše 10 raspoređenih vozila “malo je vjerojatno da će imati značajan utjecaj na kampanju”, dodalo je ministarstvo obrane iz Londona.

U ovoj regiji se vode žestoke borbe jer je strateški bitna za zauzimanje cijele istočne Ukrajine.

London piše da pojava ovih vozila u Donbasu znači da je Rusija u regiji rasporedila tzv. Središnju grupaciju snaga (Central Group of Forces– CGF)

Oklopna vozila Terminator dizajnirana su za zaštitu glavnih borbenih tenkova i drugih oklopnih vozila, ali i za samostalno djelovanje ako je riječ o urbanoj borbi. BMP-T je izgrađen na šasiji naširoko korištenog T-72 glavnog borbenog tenka. U bitci za Severodonjeck koriste se “nadograđene” verzije BMPT-72.

Vozilo pokreću dva motora ukupne snage od 1840 konjskih snaga. Ovo oklopno vozilo je teško 48 tona. Maksimalna brzina kretanje je 60 km/h. Vozila je naoružano s 4 protutenkovska navođena projektila 9M120 Ataka, dvije stojnica Shipunov 2A42 (30mm).

Ne propustite