OD NJIH SVI OČEKUJU ODGOVORE: Matejev prijatelj pokušao se ubiti kada se vratio iz Beograda

Region
OD NJIH SVI OČEKUJU ODGOVORE: Matejev prijatelj pokušao se ubiti kada se vratio iz Beograda
,

Matej Periš (27) bit će sahranjen danas na groblju Lovrinac u Splitu, a na istom mjestu počiva i njegov najbolji prijatelj Ivor Alunić (26), koji je tragično nastradao tri mjeseca prije njega i to pred njegovim očima.

Prijatelji Mateja Periša jako su tužni zbog toga što su ostali bez njega, a posebno im je teško što je on druga osoba iz njihovog društva koja je preminula za kratko vrijeme.

Prema riječima izvora Kurira, šestorica prijatelja koji su sa Matejem proveli njegove posljednje sate života i koji su ga posljednji vidjeli živog, prolaze kroz užasan period.

"Prvo neizvjesnost dok je trajala potraga. Hiljadu pitanja i potpitanja, razmišljanja šta mu se desilo, gdje je otišao i zašto. Izjave policiji u Beogradu i Splitu, pa pritisak javnosti koji je bio ogroman. Jedan od njih je po povratku iz Beograda za Split, kako smo čuli, pokušao da izvrši samoubistvo, ali su ga spasili", kaže prijatelj i dodaje da ih je saznanje da se Matej utopio dotuklo.

"Ni ne pitajte kako im je. Oni su se maltene povukli u sebe. Od njih svi očekuju neke odgovore, a oni ih nemaju. Jednostavno, kobne večeri bili su u provodu, veselili se i družili se, a onda je Matej izašao iz kluba. Nije im to bilo čudno, mislili su da je možda otišao u toalet ili da je otišao s nekom djevojkom. Kada su shvatili da ga nema, uhvatila ih je panika i otpočeli su potragu, koja se tragično završila 18. maja kada je iz Dunava u Beogradu izvučeno Matejevo tijelo", objašnjava sagovonik, prenosi Kurir.

Ne propustite