UZ POMOĆ OVA 3 SASTOJKA RIJEŠITE SE KAMENCA U KUPATILU: Bez previše muke do savšene čistoće!

Praktična žena
UZ POMOĆ OVA 3 SASTOJKA RIJEŠITE SE KAMENCA U KUPATILU: Bez previše muke do savšene čistoće!
Bez previše muke do savršene čistoće.

Bez previše muke do savršene čistoće.

Kada dođe na red ribanje kade i tuš kabine, svi dobro znamo za mešavinu a sode bikarbone i limuna ili makar sirćeta. Ipak nekada oni ne daju neke rezultate, a kako bismo izbjegli jaku hemikaliju, ovo će sigurno biti od velike pomoći.

Boraks
Jedno od sve popularnijih sredstava je boraks, odnosno natrijum-tetraborat, so borne kiseline koja je obično u obliku bijelog praha.

Preporučuje se da se njime pospu kada i dno tuš-kabine i da se mrlje potom lagano protrljaju vlažnom četkom. Ipak, imajte na umu da ovo nije dobro riješenje za vrata tuš-kabine.

Ulje

Mnoge domaćice za vrata koriste i obično suncokretovo ulje – sipaju ga u sprej-bocu i dobro našpricaju vrata tuš-kabine, potom ostave petnaestak minuta da djeluje, a zatim obrišu i pokupe višak masnoće ubrusom ili starim peškirom.

Sirće plus deterdžent

Jedno od boljih riješenja je i mješavina deterdženta za pranje posuđa i sirćeta, a prednost ove tečnosti je to što se njome čiste i vrata kabine i samo dno.

Prvo zagrijte sirće da bude mlaka ili tek vruća, ali nikako da proključa. Zatim ga promiješajte sa jednakom količinom detardženta i sipajte u sprej bočicu i dobro promućkajte.
Nakon što prospete uprljanu površinu ostavite da odstoji desetak minuta a zatim obrišite spužvom ili četkom.

Ovom mješavinom može se čisititi i sudopera, pločice u kuhinji ili kupatilu, bilo koja površina na kojoj je prljavština „uporna“.

Ne propustite