GDJE JE I ŠTA RADI DANAS MERIMA IZ "VIZE ZA BUDUĆNOST": Udala se i odselila u Dansku, evo kako izgleda

Show
GDJE JE I ŠTA RADI DANAS MERIMA IZ "VIZE ZA BUDUĆNOST": Udala se i odselila u Dansku, evo kako izgleda
-

Danas 28-godišnja Lejla Zvizdić početkom 2000-tih oduševila je gledaoce ulogom Merime svojom spontanošću, glumačkom inteligencijom i talentom u tada popularnoj seriji „Viza za budućnost“.

Lejla već dvije godine živi u Danskoj, udala se i radi dva posla, a samo za „Avaz“ otkriva kako izgleda njena svakodnevica te da li bi se ponovo okušala u glumi.

Zbog ljubavi

-Trenutno imam dva posla. Radim u jednoj prodavnici odjeće i u jednoj državnoj firmi koja se zove Ungdomshuset (Dom mladih) kao nastavnica bosanskog jezika i kulture za djecu, što ne podrazumijeva samo jezik već i kulturu, prirodne ljepote naše zemlje, glumu, muziku... uzrasta od 11 do 18 godina i jako sam ponosna na to. Već godinu i po pohađam školu danskog jezika i uskoro ću završiti školu i dobiti diplomu iz danskog jezika - kaže Lejla.

Odlazak u ovu zemlju za simpatičnu Lejlu prožet je i promjenama na privatnom planu.

- U Dansku sam dolazila godinama zato što sam sedam godina bila u vezi na daljinu s mojim momkom, a sada već mužem. Udala sam se 8. septembra 2020. godine. Nije bilo teško da se naviknem jer sam već poznavala grad. Tu je i njegova porodica tako da se osjećam baš kao kod kuće. U Dansku sam se preselila isključivo zbog ljubavi. Živim u gradu Odense na otoku Fyn.

w873

foto: Avaz.ba

Najljepše uspomene

Zvizdić se rado sjeća snimanja serije koja je promijenila njeno djetinjstvo.

-„Viza za budućnost“ mi je u životu donijela samo dobre stvari i otvorila mnoga vrata, pa čak i na mjestima gdje se nisam nadala. U srcu ću zauvijek nositi najljepše uspomene vezane za taj period mog života - poručuje Zvizdić.

Živim u gradu bajki

Lejla ističe da ne bi imala ništa protiv ponovo okušati se u svojoj prvoj ljubavi.

- Što se tiče ponovne glume u nekoj seriji ili domaćem filmu nikad se ne zna. Sve bi zavisilo od ponuđene uloge i scenarija. Nakon što usavršim jezik ovdje u Danskoj ne bježim od rada u teatru, da li s djecom ili nešto ozbiljnije uopće nije bitno. Živim u gradu bajki gdje je rođen Hans Kristijan Andersen (Christian) tako da je sve moguće – poručuje Zvizdić.

(Avaz.ba)

Ne propustite