Tužilaštvo KS zatražilo mjere zabrane za osumnjičenog Uzunovića i bračni par Jahić

Bosna i Hercegovina
Tužilaštvo KS zatražilo mjere zabrane za osumnjičenog Uzunovića i bračni par Jahić
,

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je mjere zabrane za direktora Bosnalijeka Nedima Uzunovića, profesora na Ekonomskom fakultetu Mehmeda Jahića i njegovu suprugu Elviru Jahić u sklopu istrage u slučaju "AS".

Nakon što su Uzunović, Jahić i njegova supruga ispitani u Tužilaštvu KS, predložene su mjere zabrane koje tek treba potvrditi Kantonalni sud u Sarajevu.

Mjere zabrane koje se tiču troje osumnjičenih uključuju i zabranu sastajanja s određenim osobama, dok je za Mehmeda Jahića predložena i mjera zabrane poduzimanja određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti.

O navedenim mjerama zabrane koje je predložilo Tužilaštvo KS, Kantonalni sud trebao bi tek donijeti odluku.

Podsjetimo, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u četvrtak su u sklopu operativne akcije "AS", na području Sarajeva i Konjica izvršili pretrese poslovnih i stambenih objekata na više lokacija.

Pretresi su izvršeni po nalozima Kantonalnog i Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva KS, a u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutrašnjih poslova KS i MUP-om HNK.

Ne propustite