3 RAZLOGA ZBOG KOJIH MUŠKARCI NE ŽELE DA ZAPROSE DJEVOJKU: Psiholozi otkrili pravu istinu

Zanimljivosti
3 RAZLOGA ZBOG KOJIH MUŠKARCI NE ŽELE DA ZAPROSE DJEVOJKU: Psiholozi otkrili pravu istinu
.

I dok na društvenim mrežama možemo vidjeti bezbroj snimaka vjeridbi i vjenčanja, postoje mnoge djevojke koje postavljaju sebi isto pitanje: "Zašto mene dečko neće da zaprosi?". Osim toga, postoje parovi koji su godinama zajedno i koji žive u vanbračnoj zajednici, ali ne žele da stanu na ludi kamen.

Psiholozi su istraživanjem došli do nekoliko najčešćih razloga zbog kojih muškarci ne žele da se ožene. Neki od njih nisu povezani sa njihovom partnerkom, a stručnjaci savjetuju žene da umjesto što se pitaju zašto nisu zaprošene, razmisle o tome zašto žele brak.

Postavlja se glavno pitanje: šta je ono što će brak pružiti, a dugotrajna veza i zajednički život već nisu?

Evo nekoliko razloga zbog kojih muškarci ne žele da zaprose svoje devojke:

Nije spreman za brak

"U istoriji muškarci su bili spremni za brak kad su se finansijski osigurali, a žene su željele da se udaju onda kada su razmišljale o djeci", kaže psiholog Helen Fišer i ističe da to ne znači da muškarci ne žele brak, već prosto imaju svoju perspektivu.

"Prvo mora da ima osjećaj da zna šta radi i koji je njegov put u životu", rekao je Džon Grej, savjetnik za ljubavne odnose.

Niste "ona prava"

Iako im je ljepo u vezi, muškarci često razmišljaju o tome da li njihova djevojka može biti dobra žena. Tačnije, žena kakvu oni zamišljaju. Zbog lične nesigurnosti i misli o tome da li bi mu djevojka bila čitav život partner i podrška, neće odlučiti da zaprose djevojku.

Niste o tome razgovarali

Mnogi muškarci neće pitati djevojku da se uda za njih, ako nikada prije toga nisu razgovarali o tome. Odbijanje je najgori scenario koji mogu da zamisle, a rijetko ko će to uraditi potpuno neočekivano. U 90 odsto slučajeva pokazalo se da su vjeridbe nastale jer su parovi prije toga pričali o zajedničkom životu, planovima i budućnosti.

Ako ste toliko sigurni da želite da provedete ostatak svog života s tim muškarcem, onda morate da se naviknete da razgovarate s njim o stvarima koje vas plaše i zbog kojih vam je neprijatno.

(MONDO)

Ne propustite