OVO CVIJEĆE RASTE KAO LUDO TOKOM CIJELOG LJETA: Uspijeva čak i početnicima, a balkon će biti predivan

Praktična žena
OVO CVIJEĆE RASTE KAO LUDO TOKOM CIJELOG LJETA: Uspijeva čak i početnicima, a balkon će biti predivan
Ovo cvijeće ima tanko razgranato stablo,mesnate listove i cvjetove koji rastu pojedinačno na dugim drškama.

Zasadite ovo cvijeće i imaćete balkon na kojem će vam svi zavidjeti

Ljeto samo što nije stiglo, a to znači samo jedno - vrijeme da počnemo da opremamo naše balkone.

Toplo vrijeme znači da ćemo puno vremena provodoti upravo na ovom mjestu, pa zašto da ono ne bude najljepši kutak našeg stana. Uz malo truda moguće je terasu pretvoriti u prvu oazu za uživanje. To je najlakše postići uz pomoć cvijeća.

Znamo da ćete prvo pomisliti da cvijeće zahteva preveliku njegu i vremena, ali i na to smo mislili. Malo smo se raspitali i saznali koje to biljke podnose i najekstremnije temeperature, ali i ne zahtjevaju posebnu njegu.

Bez obzira da li se vaše terasa nalazi na sunčanoj strani ili u hladu, ovo cvijeće će raskošno cvjetati tokom cijele sezone:

Dan i noć

Ova biljka je omiljena zbog svojih specifičnih šara. Pripada porodici ljubičica, a vrlo se lako održava. Dan i noć je otporna biljka, pa joj neće smetati promjene temperature, kao ni boravak na jakon suncu, ali ni u hladu.

Ovo cvijeće ima tanko razgranato stablo,mesnate listove i cvjetove koji rastu pojedinačno na dugim drškama.

Kadifa

Ovaj cvet je veoma popularan, prvenstveno zbog raskošnog izgleda, ali i zbog činjenice da, u kakvu god zemlju posadili ove cvjetnice, one će uspjeti.

Cvijeta tokom cijelog ljeta, a ako želite da cvjetanje produžite obavezno uklanjajte uvele cvjetova i redovno zalivajte.

Begonije

Begonije se lako uzgajaju, čuvaju u laganoj sjenci i cvjetaće stalno tokom ljeta, a uljepšaće svaku terasu. Prirodno stanište begonija su tropske kišne šume, što znači da od njege zahtjevaju samo redovno zalivanje.

Muškatle

Unikatne, višegodišnje biljke koje proizvode prelijepo, nježno cvijeće različitih boja i oblika. Ne zahtevaju posebnu negu, pa zato uspijevaju i potpunim početnicima u svijetu baštovanstva. Prema starom vjerovanju, muškatle donose sreću, pa se mnogi odlučuju na ovo cvijeće zbog njegove bogate simbolike.

Petunija

Petunija je najčešći izbor za uređenje balkona. S .obzirom da cveta raskošno i da je krase prelijepi cvjetovi, ne čudi što je omiljena. Ova prepoznatljiva cvijetna ljepotica dolazi u mnogo oblika i boja cvijeta, bijeloj, žutoj, ružičastoj, ljubičastoj, plavoj i crvenoj, a može biti i dvobojna.

Cvjeta od juna do septembra, lako se održava, jedino morate voditi računa da nije na vjetru.

Novi.ba/Stilrs

Ne propustite