Svi je gazimo misleći da je korov!

PASJA TRAVA SNIŽAVA HOLESTEROL, OPORAVLJA PLUĆA I ŽELUDAC: Evo kako se koristi (RECEPT)

Objavljeno:18.05.2022 - 17:36
A A A Times Arial

Pokazao se kao dobro sredstvo kod problema plućne opstrukcije, kamena u žuči a po nekim autorima troskot ima i veliku ljekovitu moć kod tretmana pojedinih vrsta epilepsija

Troskot ili pasja trava je kosmopolitska biljka i raste kao korov na ugaženim mjestima, u dvorištima, njivama, putevima, pruga i na našim predjelima je veoma rasprostranjena.

Za lijek se upotrebljava nadzemni dio biljke u cvijetu, a suši se u hladovini, na promaji, u tankom sloju. Veoma je efikasan lijek protiv bolesti srca, jetre, želuca, bubrega i pluća, snižava holesterol, veoma često koristi se i u terapiji oboljenja ženskih reproduktivnih organa.

Ljekovitost

Ova biljka se upotrebljava za liječenje čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, odlična je kod želudačno-crevnih upala, povoljno djeluje na prestanak povraćanja  i prolive.

Tradicionalna medicina ovu biljku koristi i kod oboljenja jetre, kamena u bubregu, hemoroida i glavobolja.

Pokazao se kao dobro sredstvo kod problema plućne opstrukcije, kamena u žuči a po nekim autorima troskot ima i veliku lekovitu moć kod tretmana pojedinih vrsta epilepsija.

Deluje na poboljšanje krvne slike i zbog toga pogoduje stvaranju vezivnog tkiva.

Za spoljašnju upotrebu, troskot se može koristiti za ispiranje sluzokože usta i grla kao i za tretman problematične kože.

Često je biljka koja se koristi u mešavinama čajeva za tretmane mnogih vrsta bolesti.
 
Receptura čaja

Jedaću kašiku osušene i usitnjene biljke preliti sa 2 dcl hladne vode i zagrijati do ključanja. Nakon toga skloniti čaj sa vatre i poklopiti sud, ostaviti da odstoji 15-20 minuta. Nakon toga čaj od troskota procediti i piti 2-3 šolje dnevno.