JAGODE VAM BRZO TRULE I POSTAJU GNJECAVE: Uz jednostavan trik biće SVJEŽE i sočne DANIMA

Objavljeno:17.05.2022 - 19:33
A A A Times Arial

Neka toga ko ne voli jagode. Onako sočne i mirisne, uvijek su rado viđene na svakoj trpezi. Ipak, mana im je, naročito kad su domaće, da poslije dan ili dva, počnu da trule, a onda baš i nisu tako privlačne i ukusne.

Međutim, postoji jedan super trik, zahvaljujući kome će vam jagode ostati svježe danima. Jako je jednostavan, ali provjereno deluje.

Dakle, kada kupite jagode, dobro ih operite i osušite papirnim ubrusom. Onda ih obavezno stavite u staklenu posudu na čije dno ste stavili ubrus, koji će pokupiti višak vlage zbog kojeg će jagode dugo ostati svježe i neće postati gnjecave.

E sad, kada znate kako da ih sačuvate, morate da znate kao da izaberete one prave, domaće.

Domaće jagode su svježije, jer nisu prošle dugačak transport, ali i brže propadaju jer imaju manje pesticida. Takođe, one su iste boje i spolaj i iznutra, te imaju puno sjemenki i veoma su sitne, dok su kod uvoznih sjemenke sitnije i rjeđe.

Prave, kvalitetne domaće jagode izdvajaju se i po intezivnom, prepoznatljivom mirisom. One nikada nisu istog oblika i veličine i nisu istog ukusa sa svih strana, jer sunčevi zraci ne padaju ravnomerno na voće.

Znalci kažu da valja obratiti pažnju i na peteljke - na uvoznim je velika, savršenog oblika i tamnozelena, dok je kod domaćih bleđa jer je nedavno ubrana.

Inače, preporuka je da u ovim prolećnim danima jagode jedete svakodnevno, jer antioksidansi kojima ovo voće obiluje štiti naš organizam od raznih oboljenja.

(BlicŽena)