Žuto upozorenje za veći dio BiH, očekuju se padavine i grmljavina

Bosna i Hercegovina
Žuto upozorenje za veći dio BiH, očekuju se padavine i grmljavina
Zbog padavina i grmljavine u većem dijelu Bosne i Hercegovine na snazi je žuti meteoalarm.

Zbog padavina i grmljavine u većem dijelu Bosne i Hercegovine na snazi je žuti meteoalarm.Na području sarajevske regije očekuje se grmljavina, a lokalno su moguće i intenzivnije padavine.

“Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće”, naveli su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZ BiH).Lokalno intenzivne padavine praćene grmljavinom očekuju se još i na području Bihaća, Livna, Tuzle, Banjaluke, Foče, Prijedora i Višegrada.

Danas će u Bosni biti nešto sunčanije prije podne, a tokom dana umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini većinom malo do umjereno oblačno i sunčano. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29 stepeni.

U Sarajevu sunčanije prijepodne, tokom dana umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima se očekuju pljuskovi sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 26 stepeni.

1652770303-20220517073747-718754-750x500

Izvor : Screenshot/Meteoalarm.org

Ne propustite