OVE NAMIRNICE SMIJETE JESTI IZA PONOĆI - NE DEBLJAJU I NEĆETE OSJETITI NADUTOST: Nutricionisti otkrili trik- prevarit ćete glad

Porodica i zdravlje
OVE NAMIRNICE SMIJETE JESTI IZA PONOĆI - NE DEBLJAJU I NEĆETE OSJETITI NADUTOST: Nutricionisti otkrili trik- prevarit ćete glad
.

Ako ne možete da zaspite jer vam krče crijeva ili se budite tokom noći sa ciljem da pogledate šta imate u frižideru, ne očajavajte. Nutricionisti kažu da ne treba da trpite glad i da postoje zdrave "grickalice" koje vam neće naškoditi.

Kažu da je idealno da posljednji obrok bude 3 do 4 sata prije spavanja, ali ukoliko osjećate glad, možete se zasiti jednostavnim namirnicama.

Evo šta možete da jedete u toku noći:

Jogurt sa medom

Možda vam ovo zvuči kao neobična kombinacija, ali prvo probajte. Umjesto sladoleda sa visokim sadržajem šećera, uzmite jogurt koji je bogat proteinima, a ako vam se jede nešto slatko, dodajte kašiku meda. Mala količina ugljenih hidrata sa proteinima zasitiće vas i više nego što mislite.

Kokice

Kokice su česta tema polemisanja i rasprava: da li goje ili ne. Međutim, nutricionista Erika Kanal kokice izdvaja kao zdravu noćnu grickalicu. Njena preporuka je da kokicama dodate biber ili bijeli luk u prahu.

Jaje

Tvrdo kuhano jaje sadrži samo 75 kalorija, a odlično vas može zasititi. Prema riječima nutricionista, ova vrsta užine će vam omogućiti da zaboravite na glad do jutra, a neće uticati na to da se ugojite.

(MONDO)

Ne propustite