AKO VAM BIJELI VEŠ NIJE STVARNO BIJELI, OBRATITE PAŽNJU: Za ovim trikom su poludejle žene - vratit će mu boju kakvu želite

Praktična žena
AKO VAM BIJELI VEŠ NIJE STVARNO BIJELI, OBRATITE PAŽNJU: Za ovim trikom su poludejle žene - vratit će mu boju kakvu želite
.

Topli dani su stigli i svi odmah žele da iskoče iz tamnih boja odjeće i uskoče u što svjetlije! Malo je reći da bijele majice i košulje obožavamo, ali nerijetko se dešava da ih odložimo kada vidimo da "više nije to to" - posivule su.

U čemu je fora?

Korisnica TikTok-a Karolina Makoli iz Australije, objavila je video u kom je oktrila zanimljiv i jednostavan trik zbog kojeg će vaš veš povratiti prvobitnu bjelinu. Ono što je još interesantnije, to je da ovaj efekat možete postići bez ikakvih hemikalija.

Kako kaže, ona nikada ne koristi izbjeljivače za veš, već se uz kvalitetan prašak oslanja na sodu bikarbonu i alkoholno sirće.

Da bi što duže ostalo bijelo, vešu pomaže i sušenje na suncu, a sa spomenutim sastojcima ona pere svu svjetliju odeću, od sportske opreme do posteljine i peškira.

"Proverite prvo da li je bubanj veš-mašine čist, pa prije nego što stavite prljavu odeću, u njega ubacite pola šolje sode bikarbone. Svetlu odjeću perite na najvišoj temperaturi", otkrila je ona.

Ovaj savet za belu odeću oduševio je njene pratioce, zbog čega su ga mnogi odmah i sami isprobali i uverili se da izbeljivač za pranje belog veša nije uopšte potreban. 

(MONDO)

Ne propustite