NUTRICIONISTKINJA OTKRILA KOJA HRANA NE GOJI: Ako noću ne možete da se suzdržite od grickanja, evo šta možete da pojedete

Porodica i zdravlje
NUTRICIONISTKINJA OTKRILA KOJA HRANA  NE GOJI: Ako noću ne možete da se suzdržite  od grickanja, evo šta možete da pojedete
Ponoć je uveliko prošla, a san nikako da vam dođe na oči – jedino o čemu razmišljate je sadržaj frižidera.

Ponoć je uveliko prošla, a san nikako da vam dođe na oči – jedino o čemu razmišljate je sadržaj frižidera.

Ne morate da se mučite, kažu nutricionisti.

Postoje namirnice koje možete da jedete noću bez straha da ćete se ugojiti!

Sigurno ste već čuli da je idealno da poslednji obrok bude 3-4 sata prije spavanja. Stručnjaci takođe savjetuju da se ode u krevet u 23.30 najkasnije. Ali šta ako vam krčanje crijeva ne dozvoljava da zaspite?

Probajte neku od ovih zdravih grickalica koje će vam utoliti glad, a bez štete po figuru.

Jogurt sa medom

Umjesto da pojedete pakovanje sladoleda sa visokim sadržajem šećera, probajte niskokalorični jogurt. Bogat je probioticima i proteinima i savršeno zadovoljava glad. Ako želite nešto slatko, dodajte kašiku meda. Mala količina ugljenih hidrata sa proteinima biće dovoljna da noću spavate i ujutru se probudite puni energije.

Humus sa šargarepom i celerom

Humus je prava proteinska bomba, a ima malo ugljenih hidrata. Savjet stručnjaka je da ga jedete sa štapićima od povrća - šargarepe, celera ili krastavca.

Sjemenke bundeve

Bogate proteinima, sjemenke bundeve su savršena užina pred spavanje. Osim što u potpunosti zadovoljavaju glad, takođe su odličan izvor magnezijuma i triptofana, dva elementa koja pomažu da zaspimo. Takođe su pune cinka, koji podstiče roizvodnju serotonina, hormona sreće.

Kokice

Nutricionistkinja Erika Kanal je kao zdravu noćnu grickalicu izdvojila kokice. Mala šolja kokica bez ulja i soli će vam utoliti glad, a ni na koji način neće uticati na figuru. Erika predlaže da im dodate crni biber ili bijeli luk u prahu.

Jaje

Tvrdo kuhano jaje sadrži samo 75 kalorija, a odlično zasićuje kada ste gladni. Prema nutricionistima, ova vrsta užine će vam omogućiti da zaboravite na glad do jutra, a neće uticati na to da se ugojite.

Ne propustite