Milanović iziritiran što nikada nije bilo hrvatskih časnika u EUFOR-u

Region
Milanović iziritiran što nikada nije bilo hrvatskih časnika u EUFOR-u
.

Predsjednik Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je u ponedjeljak u Petrinji na ispraćaju 37. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR na Kosovu i tom prilikom upitao zašto ni jedan hrvatski časnik ne može biti u operaciji EUFOR-a u Bosni i Hercegovini?

Na svečanom ispraćaju u petrinjskoj vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ Milanović poručio je pripadnicima hrvatskog kontingenta da su profesionalci koji će svoj zadatak i zadaće obavljati profesionalno i kvalitetno, priopćeno je iz Ureda Predsjednika RH.

„Kosovo je međunarodno priznata država. Srbija to ne prihvaća i kako stvari stoje, skoro i neće. Ali mi se u tu politiku ne miješamo, više od onoga što smo učinili prije dosta godina, kada smo priznali Kosovo. Ne zato da napakostimo Srbiji, jer tako ne doživljavam vanjsku politiku ni hrvatsko ponašanje u svijetu, nego da nagradimo Kosovo za sve ono što je prošlo“, rekao je predsjednik Hrvatske.

Dodao je kako se „nada da ćemo uskoro u manjem i simboličkom broju biti prisutni i u misiji EUFOR-a u Bosni i Hercegovini, od koje nas drže na distanci“, ocijenivši to  neprihvatljivim i iritantnim nakon dvadeset i pet godina, ističe se u priopćenju.

„Do sada o tome nismo razmišljali, ali sebi dajem u zadatak da to raščistimo i da mi odgovore oni koji o tome odlučuju  – zašto niti jedan hrvatski stožerni časnik ne može biti u toj misiji. Dok ne dobijem odgovor na to pitanje, neću ga prestajati ponavljati“, rekao je Milanović.

Izvorr:N1

Ne propustite