Dodik o hrani: Obilazio sam svoj kraj, rodila pšenica, kukuruz… k'o nikad

Bosna i Hercegovina
Dodik o hrani: Obilazio sam svoj kraj, rodila pšenica, kukuruz… k'o nikad
,

Vladajuće stranke u Republici Srpskoj, predvođene SNSD-om, održale su danas još jedan sastanak na kojem je razgovarano o predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini, ali i aktuelnoj situaciji. Lider SNSD-a Milorad Dodik Naveo je kako su ekonomska i politička situacija u RS stabilne i omogućile da dođu do najavljenih povećanja plata i penzija u RS. Govorio je i o "svom selu" i urodu u njemu.

Naveo je kako će napraviti neke poteze kojima će pokušati ograničiti cijene hljeba, te spomenuo svoje rodno mjesto – Laktaši.

“Jučer sam obilazio svoj kraj s nekim ljudima iz sela. Ova godina je ponijela kao nikada, rodilo sve. Ide dobro s pšenicom, kukuruzom, ide dobro s voćem i povrćem. Ako ne bude teških klimatskih događaja i suša, možemo računati da imamo dovoljan kvalitet tih roba za snabdijevanje prehrane”, rekao je Dodik.

Dodik je rekao kako su opredijeljeni za podršku zajedničkim kandidatima za izabrane funkcije, a ostaje da se razgovara o tome da li će nastupiti kao stranački ili kandidati nove koalicije koja bi bila kreirana u te svrhe. Istakao je kako ga raduje što je iskazano jedinstvo.

“Kada je u pitanju BiH, tu je i dalje zamrznuto i nestabilno stanje. Očigledna je napetost između CIK-a i političkih faktora širom BiH”, rekao je Dodik ponavljajući kako je za njih ovaj saziv nelegalan.

Ponovo je rekao kako “podrška muslimanskih politika (misleći na Bošnjake koja su ustavna kategorija, op. a.) od pojedinih međunarodnih faktora doživljava vrhunac”.

“To je samo farsa i neodrživo je. Jedino održivo je da se svi faktori u BiH sastanu i dogovore”, rekao je Dodik.

Ponovio je kako vladajuća koalicija stoji na poziciji da neće učestvovati u donošenju sankcija prema Rusiji niti na jednom nivou.

“Naša želja je da održimo stabilnim ovu situaciju, da dođemo do regularnih izbora i naša očekivanja su da ova koalicija dobije na svim nivoima. Istraživanja nas ohrabruju”, rekao je Dodik.

Izvoe:N1

Ne propustite