EVO KAKO DA MRŠATE DOK SPAVATE, ove trikove već večeras primijenite: Žene se kunu da djeluje

Praktična žena
EVO KAKO DA MRŠATE DOK SPAVATE, ove trikove već večeras primijenite: Žene se kunu da djeluje
,

Pravilno osvjetljenje u spavaćoj sobi, prave vrste vježbi prije spavanja, pa čak i odjeća u kojoj spavate — sve to može poslužiti kao pomoć onima koji žele ostati u formi.

U nastavku pogledajte 5 znanstveno dokazanih načina da ostanete u formi čak i kada se noću opuštate na svom mekom jastuku. 

1. Spavanje s manje odjeće

c2887955f49061d70aa574bd8c

Kada spavate sa manje odjeće na sebi, dobivate neke zdravstvene prednosti, a jedna od njih je i pomoć pri mršavljenju. Znanstvenici sugeriraju da održavanje tjelesne temperature nižom dok spavate ubrzava tjelesni metabolizam.

Smeđe masno tkivo proizvodi toplinu dok sagorijeva kalorije, a to ubrzava vaš metabolizam tijekom dana kako bi vam pomoglo pri mršavljenju. Spavanje bez odjeće također poboljšava cirkulaciju krvi, a dobro je za vaše srce i mišiće.

2. Dovoljno spavati

Dr. Richard K. Bogan, istraživač spavanja, rekao je da nam raspored spavanja sam po sebi može pomoći u mršavljenju. “San je neophodan za normalan rad tjelesnih hormona i imunološkog sustava. Neispavan ili pospan mozak je gladan mozak”, rekao je. “Loš san dovodi do debljanja.”

3. Pravilno vježbanje

c287da57b1bcd344bcb0adb30a

Ako imate više mišićne mase, pomaže vam da sagorite više kalorija, čak i dok spavate. Svakodnevno vježbanje, posebno trening snage, može vam pomoći da izgubite nekoliko kilograma. Pokušajte vježbati nekoliko sati prije spavanja.

4. Spavanje u hladnijoj i tamnijoj spavaćoj sobi

Prema studiji, ljudi koji su imali temperaturu nižu temperaturu u sobi na mjesec dana povećali su broj kalorija koje je njihova smeđa mast sagorjela za 42% i potaknula metabolizam za 10%.

Kako biste izgubili nekoliko kilograma dok spavate, pokušajte se odreći i tog noćnog svjetla. Istraživanja sugeriraju da svjetlo prije spavanja smanjuje razinu vašeg melatonina, a ako spavate s upaljenim svjetlom, ima ogroman utjecaj na cirkadijalnu regulaciju metabolizma i postaje razlog debljanja, prema Sleep Foundation. Stoga je bolje ugasiti TV, telefon i sva druga svjetla i razmisliti o kupovini zavjesa za zamračivanje kako biste spriječili vanjsku svjetlost.

5. Jedite po rasporedu

cefe555b2694bb779adc3d0fb9

Prema nutricionistima, vrijeme obroka i spavanja treba biti utvrđen po istom rasporedu svaki dan. Charlotte Harrison, nutricionistica sa sjedištem u Londonu, kaže: “Naše tijelo radi u cirkadijanskom ritmu, koji je njegov unutarnji sat. Vrijeme obroka ima velik utjecaj na naš cirkadijalni ritam, pa je raspored unosa hrane vrlo važan.”

Ne propustite