OVAKO SE PRAVE GLJIVE PUNJENE FAŠIRANIM MESOM: Kuhari dodaju 1 namirnicu na kraju, UKUSNIJE OD PUNJENIH PAPRIKA (RECEPT)

Praktična žena
OVAKO SE PRAVE GLJIVE PUNJENE FAŠIRANIM MESOM: Kuhari dodaju 1 namirnicu na kraju, UKUSNIJE OD PUNJENIH PAPRIKA (RECEPT)
Jelo koje se jednostavno i brzo priprema, a ukus mu je fenomenalan...

Jelo koje se jednostavno i brzo priprema, a ukus mu je fenomenalan...

Sastojci    Količina
šampinjoni    400 g krupnih
mljeveno meso    200 g
margarin    100 g
kačkavalj    200 g
crni luk    1 manja glavica
suvi biljni začin    1 kašika
so    po ukusu
biber    po ukusu

Kako pripremiti

Šampinjone operite, osušite papirnim ubrusom, skinite im drške i poređajte u vatrostalnu posudu. Između kapica stavite i drške, sve pospite suvim začinom, pobiberite i u svaku kapicu stavite po malo parče margarina. Posebno sitno isjeckajte crni luk i kratko ga propržite na malo ulja. Sklonite sa vatre, pa dodajte mljeveno meso, posolite i pobiberite, sve dobro sjedinite i od te mase pravite male čufte. Na svaku kapicu šampinjona stavljajte po jednu ćufticu, posudu stavite u rernu i pecite u zagrejanoj rerni dvadesetak minuta. Potom izvadite posudu, narendajte odozgo kačkavalj pa vratite u rernu i pecite još desetak minuta. Jelo poslužite toplo.

Ne propustite