OVE BILJKE DONOSE SREĆU I ZDRAVLJE: Neutrališu negativnu energiju u vašem domu

Sve za dom
OVE BILJKE DONOSE SREĆU I ZDRAVLJE: Neutrališu negativnu energiju u vašem domu
-

Za određene biljke se smatra da donose sreću i blagostanje u dom, pa se savjetuje da ih imamo u kući

Ovo su te moćne biljke!

Bijeli luk

Oduvijek se vjerovalo da bijeli luk ima moć da nas zaštiti od natprirodnih sila, ali i od zavidnih ljudi.Na ulazu u domove stavljali su se vjenci ili pletenice od bijelog luka.Čenove bijelog luka možete staviti i u kuću- rasporedite po prostorijama kako biste neutralisali negativnu energiju.

Mirođija

Od ove aromatične biljke pravio se vjenčić za vrata kuće, a trebalo je da spriječi da se u nju ulazi sa lošim ili zlim namjerama.Takođe, strukovi mirođije stavljani su u kolijevku kako bi zaštitili novorođenče.

Bosiljak

Ova aromatična biljka i sveta trava korsti se u obredima u pravoslavnim hramovima za osvešćivanje Svete vodice kao i prilikom sklapanja braka i čina krštenja. Bosiljak osvještava i prostor, čisti ga od negativnih energija.

Nana

Vjeruje se da ova biljka privlači novac i donosi sreću.Od nje su se pravili buketi i držali u kući ili se pokoji struk stavljao u tašnu ili novačanik.

Smilje

Osim što je lijepo i opojno miriše, vjeruje se da je ova biljka moćna amajlija. Djevojke i žene su sa sobom nosile grančice smilja kako bi na taj način sačuvale momka /muža od drugih žena.

Raskovnik

Vjeruje se da je ova biljka amjalija koja donosi napredak i sreću.Stavlja se u kuću, da je zaštiti od negativne energije, sa sobom su je nosili u vojnici u rat kako bi ih zaštitila, a vjeruje se da donosi i sreću u ljubavi. Bere se oko Đurđevdana, jer tada ima najveću moć.

Ne propustite