Ukrajinska tajna služba: U kolovozu će se dogoditi preokret u ratu, Putin umire

Objavljeno:13.05.2022 - 18:27
A A A Times Arial

Foto: EPA

ŠEF ukrajinske vojne obavještajne službe kaže da rat s Rusijom ide "tako dobro da će doći do prekretnice do sredine kolovoza i završiti do kraja godine". To je dosad najpreciznije i najoptimističnije predviđanje nekog visokog ukrajinskog dužnosnika.

U intervjuu za Sky News general-bojnik Kirilo Budanov također je rekao da je "državni udar za smjenu Vladimira Putina već u tijeku u Rusiji i ruski je čelnik ozbiljno bolestan od raka".

Budanov je točno predvidio kada će se ruska invazija dogoditi, dok su drugi u njegovoj vladi bili skeptični, piše Sky News.

"Prijelomna točka bit će u drugom dijelu kolovoza. Većina aktivnih borbi završit će se do kraja ove godine. Kao rezultat toga obnovit ćemo ukrajinsku moć na svim našim teritorijima koje smo izgubili, uključujući Donbas i Krim", kazao je.

Kako kaže, ruska taktika se nije promijenila, a Rusija trpi ogromne gubitke. Rekao je da nije iznenađen neuspjesima Rusije u ratu.

"Znamo sve o našem neprijatelju. Znamo za njihove planove u trenutku kada ih naprave. Europa vidi Rusiju kao veliku prijetnju. Oni se boje njezine agresije. Borimo se protiv Rusije osam godina i možemo reći da je priča o moćnoj ruskoj vojsci mit. To je samo horda ljudi s oružjem", zaključio je.