EVO ZAŠTO SE NEKE ŽENE ZAPUSTE, DOK DRUGE IZGLEDAJU LIJEPO I SA 60 GODINA: Vjerujte nam - nije do novca!

Praktična žena
EVO ZAŠTO SE NEKE ŽENE ZAPUSTE, DOK DRUGE IZGLEDAJU LIJEPO I SA 60 GODINA: Vjerujte nam - nije do novca!
-

Starost može da bude lijepa! Njegovana žena je lijepa žena! Sjetite se samo riječi Koko Šanel: "Ne postoji ružan žena, samo lijena!"

Mnoge od tih "zapuštenih" ili "zanemarenih" žena, reći će: "Da ja imam para, pokazala bih ti kako dobro izgledam!" Ali to uopšte nije istina. Novac nema veze s tim, evo šta ima:

Lična njega:

Navike su veoma važne. Pogotovo one naslijeđene navike. Naime, ako je majka imala naviku da se redovno njeguje, odlazi kod frizera, šminkera, na manikir, pedikir, onda će i kćerka da stekne te navike. Ako je majka bila žena koja nije marila za spoljni izgled, velika vjerovatnoća će biti da ni kćerka neće pretjerano da obraća pažnju na spoljni izgled, mada uvijek postoje izuzeci.

Da li je problem u brigama? Svi imamo probleme. Niko na ovom svijetu ne živi bezbrižno. Postoji jedan izraz koji treba da naučite kao mantru: "Želja rađa hiljadu načina, a nespremnost hiljadu prepreka."

Nesposobnost da se brinete o sebi, lijenost, apatija, nisko samopoštovanje, sumnja u sebe - sve je to razlog zašto ste zapuštene (ako jeste), ali to su problemi kojima se treba baviti vaš psihijatar.

Koje žene se dobro brinu o sebi?

To su žene koje žive u gradovima, one koje rade u kancelarijama, obrazovnim institucijama, klinikama, velikim prodavnicama, salonima ljepote. Stalna komunikacija sa klijentima tjera ih da budu lijepe, njegovane - jer to je njihova lična karta.

Koje žene ne brinu dobro o sebi?

To su najčešće žene koje žive u ruralnim područjima, malim selima. One se kreću u uskim krugovima, često se bave održavanjem domaćinstva, nemaju vremena da brinu o sebi, da idu na frizuru, da se šminkaju, a nemaju ni potrebu da izgledaju lijepo...

Da li vam je potreban novac da biste izgledale dobro?

Svaka žena koja dobro brine o sebi reći će vam da je taj novac neophodan. Prava krema koja hidrira dobro kožu nije skupa, uostalom kupite kokosovo ulje pa njegujte i lice i tijelo. Domaće maske za lice su efikasnije od kozmetičkih, možete same da farbate kosu, da radite manikir, pedikir, uklanjate dlačice sa lica i tijela...

Koko Šanel je to lijepo rekla: "Ne postoji ružna žena, samo lijena." Briga o porodici:

Nema bolje lekcije za djecu od zadovoljne, negovane i srećne mame. Kada djeca vide da je njihova mama njegovana i lijepa, oni se ponose njome, ona im je uzor. Samopoštovanje nije narcizam i sebičnost, to je život!

(Stil.kurir.rs)

Ne propustite