Slike prikazuju ruski brod potopljen kod Zmijskog otoka

Svijet
Slike prikazuju ruski brod potopljen kod Zmijskog otoka
,Pojavile su se satelitske snimke na kojima se vidi ruski vojni brod koji je potonuo u blizini Zmijskog otoka, kojeg je Rusija zauzela na početku rata i koji je postao bojno polje od strateške vrijednosti za Rusiju da preuzme kontrolu nad Crnim morem.

Pojavile su se satelitske snimke na kojima se vidi ruski vojni brod koji je potopljen u blizini Zmijskog otoka, kojeg je Rusija zauzela na početku rata i koji je postao bojno polje od strateške vrijednosti za Rusiju da preuzme kontrolu nad Crnim morem.

Slike koje je objavio Maxar Technologies pokazuju posljedice, kako je rekao, vjerojatnih raketnih napada na rusku desantnu letjelicu.

Ruska krstarica Moskva otplovila je na Zmijski otok nekoliko sati od početka rata, sa naredbom za ukrajinske vojnike na otoku da se predaju. Ali iako je otok zauzet, sedmica kasnije, Moskva je potopljena.

U četvrtak se logistički brod ruske mornarice Vsevolod Bobrov zapalio nakon što ga je oštetila ukrajinska vojska u Crnom moru u blizini Zmijskog otoka, rekao je glasnogovornik regionalne vojne uprave Odese Serhiy Bratchuk.

Ne propustite