Stižu temperature od 30 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti do subote

Bosna i Hercegovina
Stižu temperature od 30 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti do subote
Jutros u Bosni i Hercegovini preovladava sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove ima dosta magle.

Jutros u Bosni i Hercegovini preovladava sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove ima dosta magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 4; Bugojno 8; Drvar, Ivan-sedlo, Jajce, Sarajevo i Široki Brijeg 9; Livno i Zenica 11; Doboj, Sanski Most i Tuzla 12; Banja Luka, Bihać i Grude 13; Bijeljina 14; Trebinje 15; Mostar 16; Neum 17; Gradačac 18°C.

    Bioprognoza: Uz povoljnije biometeorološke prilike većina populacije trebala bi se osjećati bolje. Više sunca pozitivno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će poslije podne biti sparno. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C. U Sarajevu prije podne sunčano. U drugoj polovini dana sa malom do umjerenom oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini prije podne sunčano. U drugoj polovini dana uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C.

U petak u Bosni i Hercegovini sunčano prije podne. Umjereno povećanje oblačnosti u drugom dijelu dana. U poslijepodnevnim satima rijedak lokalni pljusak sa grmljavinom je moguć na sjeveru i istoku Hercegovine, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Izvor: Radio Sarajevo

Ne propustite