4 STVARI KOJE VAM CRPE ENERGIJU: Ovo morate pod hitno da izbacite iz spavaće sobe!

Sve za dom
4 STVARI KOJE VAM CRPE ENERGIJU: Ovo morate pod hitno da izbacite iz spavaće sobe!
-

Skoro svi ih imamo u svojim sobama, nesvjesni da donose lošu energiju.

Spavaće sobe naš su prostor u kom se odmaramo, čitamo knjige, slušamo muziku, spavamo, odnosno, to je naš kutak za mir u kom provodimo dosta vremena.

Zato feng šui ovoj prostoriji pridaje veliku važnost - ako se u spavaćoj sobi nakupi previše negativne i loše energije to se može odraziti i na raspoloženje, kreativnost, produktivnost, međuljudske odnose, ali i na zdravlje. Možda nam se mnoge stvari koje držimo u spavaćoj sobi čine nevažnim, ali one mogu sprečiti protok pozitivne energije.

Zato se riješite ovih predmeta.

Oprema za vježbanje

Ovo se naročito odnosi na one koji vole da vježbaju u svojim sobama. Vjerovanje da opremu za vežbanje ne bi trebalo da držite u svojoj sobi proističe iz njene svrhe.

Naime, primarna funkcija sobe je odmor, relaksacija i uživanje, a oprema za trening donosi energiju koja može doprineti pogoršanju međuljudskih odnosa. Ona može doneti napetost i iscrpljujuću energiju, pa bi trebalo izbjegavati držanje tegova, traka, sobnog bicikla u prostoriji u kojoj spavamo. Preporučuje se da u vašoj sobi bude što manje stvari, uglavnom namještaj i rasvjeta.

Suho cvijeće

Sve što je suho, uvenulo i izgubilo svaki oblik života pod hitno treba izbaciti! Energija koju će vam donijeti uvelo cvijeće svakako ne može biti dobra.

Neuredne police i ormari

Nesređen i neuredan ormar ili bilo koji prostor, blokiraće protok "či" (pozitivne) energije. Ove blokade dalje utiču na kreativnost, dobro zdravlje, dobre odnose i protok novca. Svako gomilanje stvari koje vam više ne služe, koje su pokvarene ili nemaju svrhu, jednostavno ne donosi dobru energiju.

Zato se preporučuje da imate više praznog prostora na policama i ormarima, odnosno da ih ne zatrpavate suvišnim stvarima. Stvari je bolje držatiu zatvorenim fiokama i ormarima nego na otvorenim policama. Još jedan važan prostor jeste onaj ispod kreveta. On obavezno mora biti prazan!

Kaktusi

Ovu simpatičnu biljku najbolje bi bilo držati u dvorištu ili terasi - feng šuji stručnjaci smatraju da, ukoliko ovu biljku držite u vašoj kući, može vam donijeti energiju koja narušava harmoniju i slogu.

Za spavaću sobu preporučuje se biljka bambusa, koja vam donosi energiju prosperiteta i napretka.

Ne propustite