REZULTAT JE NEVJEROVATAN!

ZASPALA JE SA MOKRIM ČARAPAMA NA NOGAMA: Ujutru je sačekalo nešto neobično, sad to stalno radi

Objavljeno:20.04.2022 - 22:22
A A A Times Arial

Foto: Ilustracija

Kada je imuni sistem ojačan do maksimuma, organizam je teško podložan virusima, ali i ozbiljnijim oboljenjima

Posebno bi trebalo da se čuvate u sezoni prehlada i tokom promenljivog vremena, koje koristi ovaj osetljivi trenutak da oslabi prirodni mehanizam odbrane vašeg tela. Ukoliko ste ipak podlegli prehladi, prvi savjet svakog ljekara jeste da se dobro odmorite i naspavate, kao i da unosite dosta tečnosti, a univerzalni lek za prehladu koji bi svima pomogao još uvijek ne postoji.

Tu je i stara dobra terapija domaćom supom i čajevima, koja okrepljuje organizam i pomaže mu da se izleči. Ipak, tu je još jedan trik za koji do sada možda niste ni čuli. Možda vam zvuči ludo, ali Nijemci je koriste već dugi niz godina i tvrde da dosta pomaže.

Ova metoda poboljšava cirkulaciju, otklanja nesanicu, ali i leči simptome gripa i prehlade bolje nego hiljadu tableta! Takođe, ovaj način lečenja smiruje groznicu, jer zapravo greje telo. Suština ove nemačke metode jeste dobra cirkulacija – što je protok krvi veći, šanse da se razbolite su sve manje.

Violeta iz Beograda je na društvenim mrežama podijelila savjet.

Sve što treba da uradite jeste da pred spavanja zagrijete stopala u toploj vodi, a potom potopite par tankih, pamučnih čarapa u hladnu vodu. Iscijedite višak vode iz čarapa, obujte ih i odmah lezite. Preko mokrih obujte vunene čarape i mirno spavajte. Ujutro ćete primijetiti da su mokre čarape sada suve, a da se vi osjećate mnogo bolje, kao i da ste spavali bolje i mirnije nego inače.