AKO IMATE 50+, JEDNA UKUSNA NAMIRNICA POMOĆI ĆE VAM DA SKINETE KILOGRAME: Jedite je isključivo na prazan stomak

Praktična žena
AKO IMATE 50+, JEDNA UKUSNA NAMIRNICA POMOĆI ĆE VAM DA SKINETE KILOGRAME: Jedite je isključivo na prazan stomak
.

Iako ste ranije uspijevale da skinete dva kilograma za nedelju dana, kada proslavite jubilarni 50. rođendan, to će biti samo lijepo sjećanje.

Godinama se metabolizam usporava pa je za mršavljenje potrebno uložiti znatno više truda. Možete da zaboravite na brzu hranu, sokove, a vježbanje mora biti dio vaše svakodnevne rutine. Podrazumijeva se da alkohol nije poželjan, ali nutricionisti imaju jednu lijepu vijest. Naime, savjet je da svako jutro započnete čokoladom.

Istraživanja pokazuju da svakodnevna konzumacija tamne čokolade, one sa 70 procenata sadržaja kakaoa, smanjuje stres, koji je uglavnom razlog prejedanja na nervnoj bazi. Ako se unosi u umerenoj količni tamna čokolada pomaže u suzbijanju želje za slatkom i slanom hranom.  

Poznato je da čokolada ima brojna korisna svojstva. Ona podstiče lučenje hormona sreće, put je do dobrog raspoloženja, a smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti. Ipak, veoma je važno da vodite računa o količni čokolade koju unosite, preteran unos (više od 100 g dnevno) može imati negativan efekat na zdravlje, pa se tako mogu javiti osipi, čak i tahikardija i hipertenzija.

Izvor: Lepa&Srećna

Ne propustite