Ovog ljeta četiri kampa za golmane Akademije Asmir Begović

Sport
Ovog ljeta četiri kampa za golmane Akademije Asmir Begović
Već petu godinu zaredom golmanska Akademija Asmir Begović organizuje ljetne kampove za perspektivne mlade golmane

Već petu godinu zaredom golmanska Akademija Asmir Begović organizuje ljetne kampove za perspektivne mlade golmane

Akademija Asmir Begović ovog ljeta će organizovati četiri specijalizovana trening kampa za golmane širom Bosne i Hercegovine.

Stadion "Hakija Mršo" u Vogošći bit će domaćin dvodnevnog kampa 11. i 12. juna, a nakon toga će jednodnevni kampovi biti održani u Tuzli 2. jula, Bihaću 9. jula i Konjicu 16. jula, prenosi Fena.

Već petu godinu zaredom golmanska Akademija Asmir Begović, koju je nekadašnji reprezentativni golman BiH i trenutni član Evertona pokrenuo u Sarajevu, a koja svoje ispostave ima i u Engleskoj i Njemačkoj, organizuje ljetne kampove za perspektivne mlade golmane.


- Pokazalo se da su kampovi najbolji način da se mladi golmani upoznaju s intenzivnim radom u profesionalnom okruženju, ali i dobiju povratnu informaciju na čemu trebaju raditi, objašnjava Begović.

Dodao je da su i jednodnevni i dvodnevni kampovi temeljito planirani kako bi pružili što raznovrsniji trening, odnosno kako bi golmani na individualnom nivou izvukli maksimum i taj rad primijenili u svom daljnjem radu.

U Sarajevu je od 2018. svake godine organizovan kamp, kroz koji je prošlo gotovo 300 mladih golmana, koji su radili s nekim od najboljih golmanskih trenera u Bosni i Hercegovini.  
Iz prvog kampa je nastala i ideja o Akademiji Asmir Begović, koja danas želi napraviti iskorak i profesionalni golmanski trening približiti i mladim i perspektivnim golmanima iz drugih dijelova BiH, saopćeno je iz Akademije.

Izvor: Avaz

Ne propustite