Mađarski kuhari objavili RECEPT ZA NABOLJE PUNJENE PAPRIKE: Uopšte ne dodaju vodu, EVO KAKO IH KUHAJU

Praktična žena
Mađarski kuhari objavili RECEPT ZA NABOLJE PUNJENE PAPRIKE: Uopšte ne dodaju vodu, EVO KAKO IH KUHAJU
Prva stvar koju možete "nadograditi" je umak od paradajza

Prva stvar koju možete "nadograditi" je umak od paradajza

Punjene paprike, omiljeno tradicionalno jelo koje se priprema u gotovo svakom domu, jednostavno je skuvati, ali postoje neki trikovi i koraci kojih se treba držati kako bi ispale savršene.

Prva stvar koju možete "nadograditi" je umak od paradajza u kojem se kuhaju.

Umjesto da mu dodajete vodu, koristite temeljac ili višak bistre supe od mesa i povrća. Osim toga, narežite malo slanine na kockice, ispržite i dodajte u umak.

Ako ste ljubitelj ljute hrane, slobodno možete dodati i malo ljute papričice. Svi ovi dodaci daće posebnu aromu i paprike će biti još ukusnije.

Kako prenosi "Punkufer", mađarski kuvari savetuju i da sačuvate malo slanine za nadev i pomiješate je sa smjesom mesa i pirinča.

Još jedan super dodatak koji će dati malo drugačiji ukus je ulje ili namaz sa aromom bijelog luka - dodajte jednu kašičicu u nadjev.

Novi.ba/Pun kufer

Ne propustite