NAJRUŽNIJE PATIKE IKADA SE VRAĆAJU U MODU: Da li biste vi ovo nosili?

Moda i ljepota
NAJRUŽNIJE PATIKE IKADA SE VRAĆAJU U MODU: Da li biste vi ovo nosili?
.

Patike na platformu su jedne od najomraženijih trendova obuće za koji se predviđa da će ponovo postati hit na modnoj sceni.

Tako tek što smo zaboravili na patike na platformu, veoma popularnim u vrijeme ekspanzije blogova, modni insajderi predviđaju da će se uskoro vratiti na velika vrata što znači da je pitanje trenutka kada ćemo ih ponovo viđati na policama radnji.

Naime, patike sa platformom neretko podjele brojna mišljenja pa tako dok ih neki obožavaju, drugi smatraju da je riječ o jednom od najgorih trendova, ali one uprkos svemu uspješno pronalaze mjesto u kolekcijama trendseterki.

Riječ je o Bekett modelu koji je vrlo brzo postao jedan od najtraženijih u 2011. godini, a pojavile su se i mnoge pristupačnije verzije. Ovaj model zaista je bilo nemoguće ne zapaziti, a njegov zanimljiv i drugačiji dizajn, nešto je o čemu se i danas priča.

Osim brendova visoke mode, pojavili su se i modeli sportskih marki. Primjera radi, Nike-ov Dunke model ili Adidasov kultni Stan Smith dobili su platformu i tako parirali Bekett modelu.

Ove patike često su prozivane izuzetno neatraktivnim i bespotrebnim jer poenta patika jeste da su udobne i praktične za sve prilike, pa je tako ovaj trend relativno brzo i ‘izašao’ iz mode. Međutim, kako to obično biva, moda je ciklična, a čini se da će se ove sezone vratiti i spomenuti modeli.

Naime, Isabel Maran ima osvježenu varijantu popularnog Bekett modela čije će se slične varijante pronaći i u high street radnjama.

Izvor:stil
 

Ne propustite