NAJBOLJI NARODNI "LIJEKOVI" PROTIV REUME: Srpski travar otkrio najmoćnije sastojke koji OTKLANJAJU BOL I STOPIRAJU BOLEST

Zdrav život
NAJBOLJI NARODNI "LIJEKOVI" PROTIV REUME: Srpski travar otkrio najmoćnije sastojke koji OTKLANJAJU BOL I STOPIRAJU BOLEST
.

Ovo su narodni "lijekovi" protiv reume!

U Srbiji tri četvrtine stanovnika boluje od nekog oblika reumatizma. U borbi protiv tih stanja, važni saborac su nam biljke među kojima se ističu kopriva, noćurak, vranilova trava, đumbir... O najkorisnijim "lijekovima" protiv ove boljke, govorio je poznati travar Momčilo Antonijević.

Kako spremiti melem protiv reumatizma i artritisa?
Potrebno je blago zagrijati 100 mililitara maslinovog ulja, i u njega dodati komad od pet grama pčelinjeg voska. Kada se vosak optopi, dodaje se po deset kapi etarskog ulja eukaliptusa, bora, ruzmarina i nane. Nije obavezno koristiti četiri ulja, dovoljna su i dva.

Tečnu mješavinu uliti u čistu posudu i ostaviti da se stegne. Dobijeni melem koristi se u tankom sloju za blago masiranje bolnih zglobova i mišića. Masiranje je najbolje raditi uveče.

I đumbir je odličan prirodni lijek protiv bolova koje izaziva reuma.

"Đumbir je zaista jedna nevjerovatna biljka, može da se gaji kod nas i ja sam već posadio u saksije, kao krompir bukvalno", rekao je Antonijević i dodao da đumbir, osim što ima antivirusno dejstvo, ima i jako dejstvo protiv bolova u kostima i zglobovima.

Preporučio je svima koji pate od reumatizma da dan počnu šoljom čaja od te biljke.

"On se jako dobro kombinuje sa kurkumom koja je njegova rođaka, i te dvije biljke, kada se koriste zajedno, postižu se fantastični rezultati. Od kurkume je jako dobro koristiti zlatno mlijeko koje djeluje protivupalno i preporučuje se protiv svih vrsta upala, pa i kod upale zglobova", kaže i objašnjava da se ono pravi sa kravljim ili sa biljnim mlijekom.

Mlijeko se miješa sa skuhanom pastom od kurkume i crnog bibera. U zlatno mlijeko se dodaje malo bademovog ulja i napitak se pije topao. Preporučuje se ljudima koji pate od reume i artritisa, ali i kod onih koji imaju psorijazu, alergije, ili sindrom nervoznih crijeva.

Govoreći o reumatoidnom artritisu, Antonijević spominje list crne ribizle kao dobar prirodni lek za ta stanja. Dodaje da je najbolje koristiti voćku koja nije prskana odnosno hemijski tretirana. Preporučuje se tri šolje ovog čaja dnevno.

Još jedan prirodni sastojak koji pomaže kod upala je noćurak, odnosno ulje te biljke, koje se može uzimati kao hrana, i naravno - kopriva koja je jedna od najznačajnijih ljekovitih biljaka. Kaša od koprive bi trebalo bar dva puta nedeljno da bude na meniju ljudi koji pate od reumatizma, preporuka je Momčila Antonijevića.

MONDO/RTS

 

Ne propustite