SASTOJAK OD 2 KM ČINI ČUDA ZA ČIŠĆENJE KUĆE: Od masnih fleka do sjajnih podova, a sprječava i da se prašina nakupi

Arhitektura
SASTOJAK OD 2 KM ČINI ČUDA ZA ČIŠĆENJE KUĆE: Od masnih fleka do sjajnih podova, a sprječava i da se prašina nakupi
-

Saznajte kako se koristi glicerin i za koje sve kućne probleme se koristi.

Glicerin se koristi u raznorazne svrhe - u medicini, farmaciji, kozmetologiji, prehrambenoj industriji, poljoprivredi, ali se primjenjuje i u domaćinstvu za brojne probleme. Saznajte za šta sve može da vam pomogne ovaj jeftin sastojak koji košta oko 2 KM (100 ml) u kući i kako da ga koristite!

Zaštita od prašine

Glicerin odlično djeluje kao repelent za prašinu. Stvara tanak nevidljiv film na površini predmeta, koji dobro štiti od prašine. Dok čistite, jednostavno nanesite nekoliko kapi glicerina na krpu i obrišite namještaj i druge predmete kao i obično.

Otklanjanje mrlja

Uporne mrlje od šumskog voća sa kojima se deterdženti za pranje veša i drugi proizvodi nisu izborili možete da uklonite glicerinom. nanesite ga dirktno na fleku i ostavite da odstoji oko sat vremena. Zatim, isperite u slanoj vodi. Ako od glicerina ostane masan trag, lako možete da ga uklonite bilo kojim deterdžentom za pranje sudova ili takozvanim "seljačkim" ili specijalnim sapunom za masne fleke.

Sjajni podovi

Bilo koju pod, bilo da je riječ o linoleumu, laminatu, parketu, biće blistavo sjajan ako ga tretirate glicerinom. Dovoljno je dodati samo nekoliko kapi u vodu, a podovi će bukvalno zasijati.

Poliranje ogledala

Kao i u slučaju zaštite od prašine za namještaj, glicerin stvara zaštitni film na površinia ogledala. Osim toga, isti trik pomaže i da spriječite magljenje. Suha krpa od mikrovlakana i par kapi glicerina učiniće čudo za ogledalo.

Njega kože

Ako redovno brišete kožne jakne, cipele i torbe glicerinom, postići ćete da budu sjajnije i mekše.

MONDO

Ne propustite