SIMPTOMI OPASNOG STANJA VIDE SE KADA POGLEDATE U DLAN: Pregibi kože kriju znak da su srce i krvni sudovi ugroženi!

Zdrav život
SIMPTOMI OPASNOG STANJA VIDE SE KADA POGLEDATE U DLAN: Pregibi kože kriju znak da su srce i krvni sudovi ugroženi!
.

Simptomi visokog holesterola na rukama nisu samo izbočine na koži, ili osjećaj peckanja, već i ova promjena na pregibima dlanova.

Visok holesterol je opasno stanje organizma koje se sa sigurnošću dijagnostikuje tek analizama krvi, ali postoje simptomi koji ukazuju na to da se masnoće talože na zidovima krvnih sudova.

Simptomi visokog holesterola mogu se primijetiti na šakama, i ako imate jedan od ova tri signala, vrijeme je da posjetite ljekara i uradite krvnu sliku. Visok holesterol može vremenom dovesti do bolesti krvnih sudova, pa čak i infarkta ili moždanog udara, zato je važno da na vrijeme prepoznate signale da vrijednosti u krvi rastu i odreagujete.

Prvi znak je bol u šakama ili stopalima, izazvan taloženjem masnoća na zidovima krvnih sudova. Na visok holesterol ukazuje i osjećaj peckanja ili "bockanja" u koži šaka i stopala. Treći znak mogu biti male, meke izbočine na koži stopala i šaka, koje mogu biti žute, crvene ili skoro neprimjetne, u boji kože.

Postoji i signal koji ćete vidjeti u pregibima kože, kada okrenete dlan prema sebi i posmatrate njegovu površinu. Na pregibima kože šake mogu se pojaviti ksantomi, depoziti masnoća u krvi tik ispod površine kože.

Ako primetite neki od ovih simptoma visokog holesterola, posavjetujte se sa ljekarom i uradite analize, jer je visok holesterol moguće spustiti ako se promjene u ishrani ili terapija uvedu na vrijeme.

(MONDO)

Ne propustite