4 PUTA DNEVNO PIJTE OVAJ NAPITAK I GLEDAJTE ŠTA SE DEŠAVA: Učinak je nevjerovatan (RECEPT)

Zdrav život
4 PUTA DNEVNO PIJTE OVAJ NAPITAK I GLEDAJTE ŠTA SE DEŠAVA: Učinak je nevjerovatan (RECEPT)
-

Probajte tradicionalni "lijek" naših starih koji je potpuno besplatan, a nevjerovatno je koristan za ljepotu i zdravlje.

Neverovatna i korisna svojstva ljuske belog luka bila su poznata još našim bakama. One su čak vjerovale da je ovaj "omotač" mnogo zdraviji od samog ploda, a pomaže kod razni stanja kože, ublažava bore, a snažno djeluje i protiv alergija. 

Zato, sljedeći put kada budete pripremali jelo sa ovom namirnicom, nemojte da bacate ljusku kao i obično, već je sakupljajte i držite u tegli. Kad sakupite dovoljnu količinu napravite napitak koji podmlađuje! Ovaj eliksir mladosti se pije četiri puta dnevno mjesec dana, efekat će vas oduševiti!

Kako se priprema voda od ljuski bijelog luka?

Preptrebna vam je jedna šaka ljuski. Litar vode stavite da proključa, pa isključite vatru. Sačekajte par minuta pa u nju ubacite ljuske. Ostavite da tako odstoji 6-8 sati, da se voda potpuno ohladi. Nikako nemojte piti ovaj napitak dok je vruć, čak ni topao, mora biti hladan.

U toku jednog dana popijte 4 čaše ove vode i tako u narednih mjesec dana. Vidjećete koliko će vam se koža proljepšati i postati sjajnija, a bore će se ublažiti!

Koje ljekovite supstance sadrži?
Ako uzmete komad ljuske bijelog luka i pogledate je pod mikroskopom, primijetićete kristale kvercetina naslagane u redove. Čuveni dr Atkins smatrao je kvercetin najboljim antihistaminikom i propisivao ga je svojim pacijentima oboljelim od raznih oblika alergija.

Isto tako, veliki broj ljekara ovu supstancu preporučuje  kao sredstvo za prevenciju kardiovaskularnih bolesti. Ljudi koji unose veće količine kvercetina u oganizam su u mnogo manjem riziku od pojave od srčanog, moždanog udara, kao i stvaranja krvnih ugrušaka.

MONDO

 

Ne propustite