Vulin se oglasio o slučaju nestalog Mateja

Aktuelno
Vulin se oglasio o slučaju nestalog Mateja
.

Ministar policije Srbije Aleksandar Vulin gostujući na RTS-u rekao je da je policija isključila mogućnost napada u vezi sa slučajem nestalog Splićanina Mateja Periša, pogotovo etnički motivisanog napada. Napominje da su ispratili kretanje signala mobilnog telefona i da se to poklapa sa pretpostavkom da je Matej bio u rijeci, te da sada praktično tragaju za tijelom.

Ističe da su ispratili kretanje signala mobilnog telefona i da se to poklapa sa pretpostavkom da je Matej bio u rijeci.

“Vi pratite bazne stanice koje pokrivaju prostor, i vi vidite kako se mobilni telefon kretao kroz rijeku, što se poklapa sa time da je Matej u tom trenutku bio u rijeci. Zanemarimo to, zaključak će biti neoboriv onoga trenutka kada istraga bude završena. Niti jednu informaciju nismo ostavili po strani. Provjeravali smo i izjave proročica, susjeda i ‘idiotske por,no snimke”, u kojima je neko navodno ličio na Mateja. Srpska policija sebi nema šta da zamjeri”, zaključio je Vulin.

Podsjetimo, jedino što je u ovom trenutku sigurno i provjereno jeste da je Periš kobne večeri sa prijateljima bio u klubu “Gotik” u Beton hali, a potom su ga sigurnosne kamere snimile kako trči ulicama Beograda. Nakon što se spusti na platformu kod restorana Savanova gubi mu se svaki trag.

Ne propustite