POZIV DA SE ODUŽIMO GORSKOJ SLUŽBI SPAŠAVANJA, STANICA SARAJEVO: Vrlo je bitno, trebamo prevozno sredstvo hitno!

Bosna i Hercegovina
POZIV DA SE ODUŽIMO GORSKOJ SLUŽBI SPAŠAVANJA, STANICA SARAJEVO: Vrlo je bitno, trebamo prevozno sredstvo hitno!
.

Gorska služba spasavanja, Stanica Sarajevo, uputila je danas poziv za učešće u kampanji "Vrlo je bitno, trebamo prevozno sredstvo hitno!" kako bi im se omogućila nabavka kombi vozila.

"Pozivamo vas da učestvujete u akciji prikupljanje sredstava, koja će omogućiti kupovinu kombi vozila za potrebe spašavanja ljudskih života. U saobraćajnoj nezgodi smo ostali bez prevoznog sredstva i 'Vrlo je bitno, trebamo prevozno sredstvo hitno!' Pomoć unesrećenim i spašavanje ljudskih života ovise o našem brzom djelovanju na terenu, a prijevoz spasilaca igra ključnu ulogu naše misije", saopštili su iz Gorske službe, te dodali: "Iako smo mi oni koji pružaju pomoć drugima, ovaj put, situacija je drugačija. Mi trebamo pomoć!"

272833250-3141555616120368-8410658943525905809-n

Realizacijom projekta “Vrlo je bitno, trebamo prevozno sredstvo hitno!” omogućili bismo kupovinu terenskog kombi vozila za potrebe spašavanja ljudskih života.

U saobraćajno nesreći, kombi Gorske službe spašavanja – Stanica Sarajevo potpuno je uništen i onemogućeno im je pravovremeno djelovanje na terenu. Pomoć unesrećenima i spašavanje ljudskih života s nepristupačnih terena ovise upravo o njihovom brzom djelovanju na terenu, a prijevoz spasilaca je ključna uloga njihove misije.

Potrebno je skupiti 55.000 KM za kupovinu pomenutog vozila.

"Pozivamo sve građane BiH u zemlji i inostranstvu, predstavnike biznis sektora, javnog i nevladinog sektora, te sve ljude dobre volje da u skladu sa svojim mogućnostima daju svoj doprinos. Svaka donacija je vrijedna i podjednako važna!

Uključite se u kampanju, jer samo udruženim snagama pojedinaca, preduzeća i nevladinih organizacija možemo omogućiti kupovinu kombi vozila kojim hrabra ekipa Gorske službe spašavanja – Stanica Sarajevu spašava živote", saopštili su.

Alternativno možete donirati i putem žiro računa:

Uplate iz BiH BAM račun:

1941041108200117 ProCredit Bank BiH dd Sarajevo

Uplate iz inostranstva Euro račun: IBAN: BA 39 194 - 104 11082012-81

SWIFT: MEBBBA 22 ProCredit Bank BiH dd Sarajevo

USD račun: IBAN: BA 39 194 - 104 11082033-18

Uplate na blagajnu FTZ Direktno u prostorijama Fondacije na adresi: Pozorišna 13, Tuzla

Gorska služba spašavanja je prva na terenu u slučaju nesreće na nepristupačnim dijelovima - na planini, na skijalištu ili žičari, na brzim vodama, ili na visokim i nepristupačnim konstrukcijama. Njihov zadatak je da povrijeđenom pruže prvu pomoć i transportuju ga što brže do dijela na kojem ga Hitna pomoć može preuzeti.

Ostali su bez jednog od ukupno dva prevozna sredstva tokom saobraćajne nesreće u kojoj, na svu sreću, nije bilo povrjeđenih. Kako bi nastavili pružati pomoć, neophodno im je adekvatno vozilo koje zadovoljava njihove potrebe i određene standarde kvalitetnog terenskog vozila. Budimo humani i pomozimo im da što prije skupe sredstva za kupovinu toliko neophodnog vozila. Više detalja o ovoj akciji možete saznati i OVDJE.

(Novi.ba)

Ne propustite