SASTANAK POLITIČARA U NEUMU: Zakupljen cijeli hotel Marea, učesnicima na raspolaganju spa, saune, bazen

Aktuelno
SASTANAK POLITIČARA U NEUMU: Zakupljen cijeli hotel Marea, učesnicima na raspolaganju spa, saune, bazen
Ako ste ovog vikenda planirali boraviti u Neumu, u svakom slučaju zaobiđite područje oko hotela Marea gdje će se naredna tri dana voditi razgovori o izmjenama Izbornog zakona BiH. 

Ako ste ovog vikenda planirali boraviti u Neumu, u svakom slučaju zaobiđite područje oko hotela Marea gdje će se naredna tri dana voditi razgovori o izmjenama Izbornog zakona BiH, piše Nap.ba

U hotel su stigli već međunarodni medijatori Matthew Palmer i Angelina Eichhorst sa pratnjom, prestavnici OSCE-a, a očekuje se dolazak i stranačkih delegacija iz FBiH koje su pristale na pregovore dok su državne institucije blokirane, a razgovori izmješteni daleko od zvaničnih institucija. Područje oko hotela i sam hotel obezbjeđuje osiguranje a pitanje je i koliko će novinarskim ekipama biti dozvoljen pristup.

Prema informacijama Patrije hotelu Marea neće se moći pristupiti niti se može rezervisati soba. Iz hotela poručuju da nemaju slobodnih soba iako je januar!

Inače, hotel Marea raspolaže sa 89 soba od čega je sedam apartmana, velikim fitness centrom, prostorijom za zabavu, dvije konferencijske dvorane, Spa centrom, saunama i sobama za relaksaciju te unutrašnjim i vanjskim bazenom, kao i brojnim drugim sadržajima. Riječ je o luksuznom hotelu otvorenom prošle godine. 

Na razgovore u Neum idu SDA, HDZ BiH, SBB, NIP, NES dok su SDP BiH, DF i Naša stranka odlučile da ne pregovaraju dok traje blokada države, a nisu uzeti u razmatranje prijedlozi kako bi se uklonila diskriminacija iz Izbornog zakona i Ustava BiH. 
 

Ne propustite