GODINA TIGRA 01.02.2022.-21.01.2023: Jedan znak će doživjeti NAJVEĆU SREĆU, A OVOM ZNAKU ĆE KRENUTI SVE PO ZLU

Praktična žena
GODINA TIGRA 01.02.2022.-21.01.2023: Jedan znak će doživjeti NAJVEĆU SREĆU, A OVOM ZNAKU ĆE KRENUTI SVE PO ZLU
U kineskoj astrologiji promatramo ciklus od 12 godina. Svakoj godini pripisuju se karakteristike jedne od 12 životinja koje se izmjenjuju uvijek po istom rasporedu: Štakor, Bik, Tigar, Zec, Zmaj, Zmija, Konj, Koza, Majmun, Pijetao, Pas i Svinja. Ne postoje dobri i loši znakovi, svaka životinja ima svoje prednosti i nedostatke te je na nama da razvijamo ono što je dobro te nadvladamo ono što je loše kod znaka u kojem smo rođeni.

U kineskoj astrologiji promatramo ciklus od 12 godina. Svakoj godini pripisuju se karakteristike jedne od 12 životinja koje se izmjenjuju uvijek po istom rasporedu: Štakor, Bik, Tigar, Zec, Zmaj, Zmija, Konj, Koza, Majmun, Pijetao, Pas i Svinja. Ne postoje dobri i loši znakovi, svaka životinja ima svoje prednosti i nedostatke te je na nama da razvijamo ono što je dobro te nadvladamo ono što je loše kod znaka u kojem smo rođeni.

Svakoj godini pripisuju se i karakteristike jednog od 5 elemenata: voda, vatra, zemlja, drvo i metal.

Kineski kalendar je lunarni, te godina započinje u periodu od 15.01. do 15.02. – svake godine na drugi datum. Stoga ukoliko ste rođeni početkom godine provjerite da li pripadate znaku te godine, ili je vaš rođendan u prethodnom znaku, piše Atma.hr

Pročitajte predviđanja za pojedine znakove u godini Tigra

ŠTAKOR
Rođeni 1936 – 1948 – 1960 – 1972- 1984 – 1996 – 2008 – 2020

Osobe rođene u godini Štakora su poznate kao jako vrijedne, njima težak rad nije stran pojam. U 2022. godini Štakori će se morati potruditi još više kako bi postigli svoje ciljeve, što njima ne predstavlja veliki problem ali bi se u tome mogli pretjerano iscrpiti. Treba znati gdje su granice. Stoga je jedna od bitnih lekcija u 2022. godini naučiti odvojiti vrijeme za sebe – pri tome ne mislim samo u poslu, nego i u odnosima (s partnerom, djecom, obitelji i prijateljima).

Posao i financije: Tigar daje priliku da pokažete za što ste sve sposobni i koje talente imate. Radit ćete puno, ali rezultat neće izostati. Pazite da zbog dobrih rezultata ne postanete arogantni ili bahati jer bi vam se to brzo moglo vratiti poput bumeranga. Energije u godini Tigra vas mogu potaknuti da se u potpunosti posvetite poslu što bi moglo narušiti zdravlje i privatne odnose. Odnosi s nadređenima su bolji od onih s kolegama. Bolje ćete surađivati sa svojim šefom nego unutar tima. Nemojte olako davati svoje povjerenje kolegama i zadržite svoje planove i ideje za sebe jer bi lako moglo doći do izdaje, podmetanja ili krađe ideja. Moguće su ponude za novi posao ili unaprjeđenje unutar postojeće firme.

Tigar donosi povoljne energije u prihode, naročito od stalnog posla. Ukoliko trebate dodatnu zaradu, prekovremeni rad ili honorarni posao su pod dobrim utjecajem. Rizične investicije ove godine donose gubitke.

Ljubav i odnosi: za Štakore koji nisu u vezi ovo je dobra godina za nova poznanstva koja bi se mogla razviti u stabilan odnos. Odnos će se vjerojatno razvijati sporije nego što biste htjeli, ali morate biti strpljivi jer ćete svojom impulzivnošću upropastiti dobru priliku. Najbolje prilike za upoznavanje su kroz aktivnosti na otvorenom poput organiziranog vježbanja, trčanja, planinarenja, bicikliranja, sportskih aktivnosti, kampiranja ili koncerata na otvorenom.

Za Štakore koji su u vezi/braku ovo bi trebala biti mirna i lijepa godina ukoliko nađete dovoljno vremena za svojeg partnera. Zajedničko vrijeme i aktivnosti donose puno lijepih trenutaka.

Ostali odnosi su također pod dobrim utjecajem i možete očekivati stabilnost, potporu i lijepa druženja. S druge strane, odnosi koji već jedno vrijeme imaju problema, u kojima postoji puno nezadovoljstva, ove godine će vjerojatno završiti. Pustite da oni s kojima ne rezonirate odu, ali probajte to napraviti na miran način. U suprotnom može doći do dugotrajnih svađa, puno neugodnih situacija te čak i sudskih tužbi. Probajte to izbjeći jer će vas jako iscrpiti kako emocionalno tako i financijski.

Zdravlje: godina Tigra općenito donosi dobro zdravlje Štakorima. Naročito se preporučuje puno boraviti na suncu i zraku (naravno u ljetnim mjesecima izbjegavajte podnevno sunce i pazite da ne dobijete sunčanicu). Stoga probajte svakodnevno izaći u šetnju, na trčanje, radite u vrtu, organizirajte piknik, vozite bicikl ili planinarite. Pazite na ozlijede jer ste im ove godine naročito skloni.

BIK
Rođeni 1937 – 1949 – 1961 – 1973 – 1985 – 1997 – 2009

Bikovi mogu očekivati stabilniju i mirniju godinu od prethodnih. Potrebni su disciplina i dosljednost (naročito u poslu) kako bi se postigli dobri rezultati.

Posao i financije: u godini Tigra karijera će se dobro razvijati. Biti ćete dosta zaposleni, a često ćete morati surađivati s drugim ljudima. Budite proaktivni, izložite svoje ideje šefovima i vaš trud će biti prepoznat. Moguće je unaprjeđenje ili ponuda za novi posao. Ovo je također dobra godina za drastične promjene i zaokrete u karijeri ili za preseljenje zbog posla.

Glavni prihodi biti će kroz posao, ali dobro su aspektirane i investicije u nekretnine i zemljišta.

Ljubav i odnosi: Bikovi koji nisu u vezi ove godine imaju pozitivan utjecaj Tigra za pronalaženje srodne duše. Poželjno je provoditi puno vremena uz vodu ili baveći se vodenim sportovima jer ćete na takvim mjestima najvjerojatnije upoznati svojeg budućeg partnera.

Osobe koje su u vezi/braku mogu očekivati puno lijepih trenutaka i produbljivanje odnosa. Posvetite se svojem partneru i budite tolerantni.

Svi ostali odnosi su također pod povoljnim utjecajem, imati ćete dobru reputaciju, skladne odnose, biti ćete popularni i poštovani. Također ćete imati kvalitetnu podršku i pomoć u rješavanju problema. Pazite da ne postanete bahati i razmetljivi.

Zdravlje: ove godine mogli biste patiti od lijenosti, naročito što se sporta i rekreacije tiče. Takav odnos prema tijelu lako može uzrokovati zdravstvene probleme, naročito s probavnim organima i urogenitalnim sustavom. Pronađite društvo za sport i pokrenite se. Ukoliko zbog pasivnog života i lose prehrane osjetite problem, potražite odmah medicinsku pomoć jer bi se stvari mogle lako zakomplicirati što će vas iscrpiti ne samo fizički nego i financijski.


TIGAR
Rođeni 1938 – 1950 – 1962- 1974 – 1986 – 1988 – 2010 – 2022

Tigrovi neće proći najbolje u godini Tigra. U ovoj godini trebati će puno strpljenja i prihvaćanja stvari onakvima kakve jesu. Neće sve ići onako kako ste planirali, biti će prepreka, ali prihvaćanje je ključ dugoročnog uspjeha. Uvijek dva puta promislite prije nego nešto kažete i ne donosite ishitrene odluke.

Posao i financije: u ovoj godini više ćete biti usmjereni na zaradu i financije općenito, nego na posao. Na posao ćete gledati samo kao izvor zarade. Godina je povoljna za pokretanje novog posla u suradnji s prijateljima, naročito ako će se to odvijati u drugom mjestu/gradu. Ova godina donosi snažnu konkurenciju, morat ćete se potruditi da dokažete svoje sposobnosti i vrijednosti. Naglašena je promjena u karijeri, promjena posla ili pokretanje vlastitog posla, ali neće ići lako – trebat ćete raditi punim kapacitetom. Novi ili vlastiti posao će vjerojatno biti slični sadašnjem, ali će donijeti bolju zaradu i veće prihode, a vaši talenti će biti jako cijenjeni. Pazite na komunikaciju u poslovnom okruženju i posvetite dovoljno vremena međuljudskim odnosima. Financije su u godini Tigra pod dobrim energetskim utjecajem, ali budite mudri i pazite na troškove. Ne preporučuje se kockanje, niti visokorizična ulaganja.

Ljubav i odnosi: samcima ove godine neće ići onako kako bi željeli. Iako će biti novih poznanstava i prilika za vezu, imat ćete jaku konkurenciju. Biti će potrebno dosta strpljenja. Nemojte odustajati ako želite romansu, ukoliko ne uspije s prvom osobom, možda će s nekom idućom biti više sreće. U godini Tigra najbolje predispozicije za vezu imaju poznanstva koja su započela prilikom putovanja, odmora, proslava ili obiteljskih okupljanja.

Tigrovi koji su u vezi/braku ove godine trebaju puno vremena uložiti u svoj odnos kako se ne bi razvodnio. Potičite puno zajedničkih aktivnosti, izlaske, kratka putovanja, izlete i vrijeme koje provodite samo vas dvoje (čak i ako imate djecu, probajte izaći sami barem na sat vremena). To je jako bitno jer će Tigrovi ove godine imati veliku potrebu provoditi puno vremena s prijateljima, pa bi se vaš partner mogao osjećati zapostavljeno.

I samci i Tigrovi u vezi imati će aktivan društveni život u kojem ćete uživati, ali pazite da u izlascima i na poklone za prijatelje ne trošite previše novaca.

Budite taktični u svim vrstama komunikacije jer bi vaš snažan karakter i potreba za time da budete vođa u svakoj situaciji mogli uvrijediti vaše sugovornike. Pazite da ne reagirate prenaglo i preburno.

Zdravlje: imati ćete puno energije, ali ćete ju lako gubiti. Bitno je odvojiti vrijeme za opuštanje, regeneraciju i tjelovježbu – po mogućnosti u prirodi. Biti ćete skloni ozljedama, naročito u sportskim aktivnostima i na putovanjima. Jetra i žuč ove godine traže posebnu brigu – smanjite alkohol i tešku hranu, oprezno sa začinima. Nervni sustav bi lako mogao postati prenapregnut pa su redovan san, vježbe opuštanja i meditacija nužni.

ZEC
Rođeni 1939 – 1951 – 1963 – 1975 – 1987 – 1999 – 2011

U ovoj godini Zečevi će vježbati strpljenje jer stvari često neće ići po planu – što ne znači da će biti loše, ali trebat će puno strpljenja i prilagodljivosti.

Posao i financije: Razvoj karijere i promjena posla vjerojatno neće biti u centru vaše pažnje u 2022. godini. Više će vam odgovarati rad u timu nego samostalan rad. Biti ćete entuzijastični, imati ćete puno ideja i dobro planirati pojedine projekte i poslovne zadatke što će donijeti i odličan rezultat cijelom timu. Biti ćete prilagodljivi i dobro reagirati u pojedinim situacijama. Naročito su dobro aspektirani konzultantski poslovi. Ovu godinu iskoristite za dodatne edukacije, proučavanje novih tehnologija i učenje svega što predstavlja novitete u vašem poslu. Promjena posla ili unaprjeđenje su mogući, ali prihvatite ih samo ukoliko vam je nova pozicija zaista zanimljiva.

Financije će biti stabilne, ali bez puno prilika za dodatnu zaradu. Iskušavat ćete pritisak zbog financija, pa je poželjno više pažnje posvetiti svojim potrošačkim navikama, odnosu prema novcu, možda potražiti savjet stručnjaka za osobne ili poslovne financije.

Ukoliko ćete željeti investirati, ove godine Zečevima su najbolja ulaganja u nekretnine u bilo kojem obliku, ali nemojte očekivati brz povrat uloženog.

Ljubav i odnosi: za ženske pripadnike ovog znaka u 2022. godini prilike za upoznavanje partnera su puno slabije nego za muške Zečeve. Žene će upoznavati zanimljive muškarce, ali će ta poznanstva biti više prijateljska nego ljubavnog karaktera. Na jesen stvari kreću na bolje i ljubavna sreća se mijenja. Za muške Zečeve ova godina donosi dosta prilika za nova poznanstva i veze, naročito pomoću prijatelja ili kolega s posla.

Zečevi koji su u vezi/braku imaju priliku da svoj odnos prodube i razviju, ali za to je potrebno vrijeme i opredjeljenje. Drugim riječima, morat ćete svjesno odvojiti vrijeme za vaš odnos, planirati zajedničke aktivnosti i biti voljni raditi na nesuglasicama. Ove godine su vam naglašene sklonosti za flert i preljub, ali to vam neće donijeti puno dobrobiti. Usmjerite se na svog partnera, nemojte probleme ili monotoniju u vezi rješavati aferama.

Društveni život će biti dobar, upoznavat ćete nove zanimljive ljude. Postojeći odnosi će se produbiti. Biti ćete prilično popularni i rado viđen gost. Uživat ćete u društvu, samoća vam ove godine neće odgovarati.

Zdravlje: zdravlje će općenito biti dobro. Pripazite na ozlijede ruku i nogu, naročito na putovanjima i prilikom sportskih aktivnosti. Probavni i urogenitalni sustav su osjetljivi, ali uz dobre svakodnevne navike ne bi trebalo biti ozbiljnih problema.

ZMAJ
Rođeni 1940 – 1952 – 1964 – 1976 – 1988 – 2000 – 2012

U godini tigra Zmajevi trebaju razvijati samokontrolu i izbjegavati sukobe, jer bi naizgled bezazlene situacije mogle lako eskalirati.

Posao i financije: Karijera će se dobro razvijati. Na početku godine će biti više prepreka ali kako će vrijeme odmicati tako će situacija biti sve bolja. Imati ćete puno poslovnih obaveza, ali ćete ih lako obavljati. Tigar donosi puno poslovnih prilika. Imati ćete dobru poslovnu reputaciju, koju može jedino ugroziti vaš temperament i prenagle reakcije. Poslovi s inozemstvom ili povezani s putovanjima su pod naročito dobrim energetskim utjecajem. Dobra je i selidba zbog posla, donosi napredak u karijeri i bolje financije.

Prihode ćete uglavnom ostvarivati kroz posao. Prihodi će biti stabilni i vjerojatno neće biti velikih oscilacija. Krajem godine postoji mogućnost za bonuse, dodatne nepredviđene prihode ili slične oblike priznanja za vaš trud i rad.

Ljubav i odnosi: samci će ove godine imati prilike za nova poznanstva, ali morat će se potruditi i aktivno tražiti. Ukoliko ćete čekati da se ljubav desi sama od sebe, vjerojatno ćete ostati sami. Potražite pomoć prijatelja i poslovnih kolega. Najviše potencijala imaju poznanstva koje ste ostvarili u prirodnom okruženju – na izletima, sportskim aktivnostima na otvorenom, putovanjima, planinarenju i sl.

Zmajevi u vezi/braku mogu očekivati mirnu godinu, ali pripazite da vam posao ne uzima previše vremena i da ste zbog posla previše iscrpljeni za kvalitetno vrijeme s partnerom.

Društveni život također može patiti zbog posla. Pripazite u komunikaciji, kako u vezi tako i s prijateljima i kolegama na poslu – vaš snažan karakter i temperament lidera mogli bi mnoge uvrijediti. Budite malo obzirniji i ljubazniji.

Zdravlje: ove godine pazite na svoje zdravlje. Svakako obavite redovne kontrole. Provodite dovoljno vremena na otvorenom i redovno vježbajte. Bubrezi i mokraćni mjehur će biti naročito osjetljivi. Pripazite na stres, iscrpljenost i malodušnost – reagirajte na vrijeme.

ZMIJA
Rođeni 1941 – 1953 – 1965 – 1977 – 1989 – 2001 – 2013

Pred Zmijama je zanimljiva godina u kojoj će biti puno povoljnih prilika, ali pazite da ih ne propustite zbog svoje tvrdoglavosti. Naučite prihvaćati savjete, niste baš uvijek u pravu.

Posao i financije: ukoliko želite promijeniti posao ili pokrenuti neki novi veliki projekt odn. vlastitu firmu, Tigar donosi povoljne energije ali biti će potrebno puno vremena, rada i energije da biste postigli rezultat. Nemojte očekivati brze rezultate i laku zaradu. Ukoliko želite zadržati postojeću poziciju, to ćete ostvariti bez većih napora.

Financije su stabilne, bez većih oscilacija. Dodatne prihode možete ostvariti kroz prekovremeni rad ili dodatni honorarni posao. Ne preporučuju se veća ulaganja, naročito ne ona visokog rizika. Nemojte posuđivati novac u ovoj godini, niti obitelji niti prijateljima jer ga vjerojatno nikad nećete dobiti nazad.

Ljubav i odnosi: samci će trebati uložiti dosta vremena i truda u procesu traženja partnera. Puno novih poznanstava neće u sebi imati iskru te će brzo preći u prijateljske vode, naročito stoga što će vam puno potencijalnih partnera djelovati djetinjasto i neodgovorno. Moguća su razočarenja jer se mnogi ljudi lažno predstavljaju. Na sreću, vaša intuicija će dobro raditi i brzo ćete uočiti tko glumi a tko je iskren. Budite uporni i nemojte lako odustajati od potrage.

Zmije u vezi/braku trebaju posvetiti dovoljno vremena svojem partneru i njegovim emocionalnim potrebama. Partner će osjećati da ga uzimate zdravo za gotovo i da ga ne poštujete. Pokažite mu da vam je na prvom mjestu i koliko cijenite njegovu prisutnost u vašem životu. Dajte mu iskrenu ljubav i pažnju.

Društveni život i odnosi na poslu će biti stabilni, ali pazite da nemate prevelika očekivanja od drugih. To će im stvarati nepotreban pritisak te bezazlene situacije lako mogu preći u sukobe. Naučite jasno i direktno reći što vam je potrebno i što želite od drugih.

Zdravlje: zdravlje nije pod povoljnim utjecajem, što ne znači da ćete biti cijelu godinu bolesni, ali trebate posebnu pažnju posvetiti svojim navikama koje utječu na zdravlje. Moguće su razne psihosomatske bolesti, pa u ovoj godini odvojite vrijeme za opuštanje, meditaciju i osobni razvoj. Puno sna, boravak u prirodi i kvalitetna prehrana mogu značajno poboljšati zdravstvenu situaciju. U ovoj godini se ne preporučuju sportovi visokog intenziteta. Pazite se ozljeda, naročito u prometu.

KONJ
Rođeni 1942 – 1954 – 1966 – 1978 – 1990 – 2002 – 2014

Tigar donosi puno povoljnih prilika i dobru energiju rođenima u znaku Konja, naročito ako su ovladali svojim emocijama i nemaju ishitrene reakcije na nove situacije.

Posao i financije: posao je stabilan, što može dovesti do lijenosti, inertnost i nezainteresiranosti za svakodnevne obaveze. Stoga se preporučuje da u ovoj godini pronalazite nove projekte, nove izazove na poslu ili dobrovoljno pomažete kolegama u obavljanju njihovih poslova kako se ne biste ulijenili. Potrebni su vam izazovi i nove stvari.

Također se preporučuju dodatna edukacija i treninzi. Promjena posla ili unaprjeđenje su povoljno aspektirani, ozbiljno promotrite takve ponude.

Financije su stabilne. Razradite financijski plan jer biste mogli previše trošiti na nepotrebne stvari iz dosade.

Ljubav i odnosi: lako ćete upoznavati nove ljude, ali biti ćete dosta izbirljivi i pomalo površni u odlučivanju da li se s nekom osobom želite bolje upoznati ili ne. Dajte ljudima šansu, mogli biste se ugodno iznenaditi. Moguće su faze ćudljivosti i lošeg raspoloženja bez jasnog povoda.

Konji u vezi/braku će ove godine uživati u kvalitetnom odnosu. Između vas i partnera će biti puno romantike, povjerenja i privrženosti. Ukoliko je odnos već jedno vrijeme u lošoj fazi, ovo će biti godina u kojoj ćete ili prekinuti ili poboljšati odnos.

S prijateljima ćete se dobro slagati i željet ćete puno vremena provoditi u njihovom društvu. Ovo je dobra godina za izgradnju dobrih poslovnih odnosa i širenje poslovnih poznanstava.

Zdravlje: Tigar donosi dobro zdravlje. Zbog pojačanih društvenih aktivnosti mogli biste pretjerati s alkoholom i lošom hranom, pa je potrebna kontrola. Također se preporučuje redovan boravak na otvorenom, sportske aktivnosti srednjeg intenziteta i meditacija. Posebnu pažnju posvetite emocionalnom i mentalnom zdravlju.


KOZA
Rođeni: 1943 – 1955 – 1967 – 1979 – 1991 – 2003 – 2015

Sreća se smiješi onima rođenim u godini Koze. Imati će dojam da stvari konačno kreću na bolje. Pripazite na pretjerano trošenje.

Posao i financije: poslovna situacija se povoljno razvija, mnogi pripadnici ovog znaka imati će više samopouzdanja te će lakše obavljati svakodnevne poslove. Vaš trud i rad će biti primijećen i nagrađeni. Povoljno je aspektirano pokretanje vlastitog posla. Moguće su i povoljne prilike za promjenu posla ili unaprjeđenje.

Prihodi će biti stabilni, ali pazite se nepotrebnog trošenja i impulzivne kupovine. Nećete previše razmišljati o novcu, ali to bi vam se moglo obiti o glavu. Investirajte mudro i nemojte biti pohlepni, male su šanse za velike zarade. Ne posuđujte novac jer ga nećete dobiti nazad.

Bilo bi dobro da u ovoj godini uštedite određenu količinu novca za budućnost.

Ljubav i odnosi: nova poznanstva i nove veze su pod povoljnim utjecajem. Biti ćete šarmantni i lako ćete privlačiti pažnju. Mogući su iznenadni susreti na neobičnim mjestima. Nemojte se zaletavati i idealizirati, dozvolite da se odnos razvije. Imate velike šanse da ostvarite trajnu vezu.

Osobe u vezi/braku imaju priliku učvrstiti svoj odnos, započet zajednički život ili produbiti brak te riješiti probleme s kojima su se susretali. Izgradnja novih, dubljih i kvalitetnijih odnosa.

Društveni život će biti jako dobar i biti ćete omiljeni u društvu.

Zdravlje: zdravlje će biti dobro. Odvojite vrijeme za tjelovježbu i aktivnosti na otvorenom. Pripazite na probavni sustav.

MAJMUN
Rođeni 1944 – 1956 – 1968 – 1980 – 1992 – 2004 – 2016

Tigar i Majmun ne slažu najbolje, ovo ne mora biti loša godina. Ukoliko rođeni u godini Majmuna imaju osobnu disciplinu i zadrže optimizam, godina će proći bez većih problema, naročito u poslovnom segmentu. Treba očekivati promjene u planovima i zanimljive zaokrete. U takvim situacijama Majmuni trebaju ostati smireni, ne paničariti ili padati u loša raspoloženja i sve će riješiti s lakoćom. Zbog toga je poželjno u bitnim projektima imati pripremljena rezervna rješenja i planove, biti fleksibilan. Prepreka će biti, ali staložen pristup će prepreke pretvoriti u odlične prilike.

Posao i financije: u poslu će biti povoljnih prilika i raznih dobrih situacija, ali biti će i izazova. Treba zadržati smirenost i optimizam te vrijedno raditi. Upornost i rad će donijeti dobre rezultate i poslovni napredak. Poslovi s inozemstvom su pod povoljnim utjecajem. Moguće su razne poslovne ponude pa i one koje uključuju preseljenje zbog novog posla. Takve ponude su pod povoljnim utjecajem Tigra i treba ih ozbiljno razmotriti.

U prihodima će biti oscilacija kroz godinu, bitno je ostati smiren i ne paničariti. Tigar povoljno djeluje na financije, porast prihoda ili dodatne izvore zarade. Pri tome treba ostati hladne glave i štediti odnosno reinvestirati. Majmuni bi najradije sve odmah potrošili na zabavu, ali ove godine budite mudriji. Povećanje prihoda donose poslovi s inozemstvom ili proširenje posla u druge zemlje.

Ljubav i odnosi: moguća su nova poznanstva, naročito za muške pripadnike ovog znaka. Ipak većina novih veza će biti pomalo površne i kratkotrajne. Postoji mogućnost i za ozbiljnije odnose, ali trebate se odreći površnosti i impulzivnosti. Ukoliko partnere birate isključivo prema izgledu i prvom dojmu, mogli biste propustiti kvalitetne prilike. Najviše šansi za upoznavanje imate prilikom neplaniranih susreta na otvorenom poput izleta, planinarenja, kampiranja, sportskih aktivnosti i sl.

Majmuni u vezi/braku se trebaju potruditi oko svoje veze, izdvojiti dovoljno vremena za partnera i pazite da ispunjavate svoja obećanja. U suprotnom bi moglo doći do zamjeranja i svađe.

U društvenom životu su mogući nesporazumi. Pripazite na svoj nastup i budite taktični jer bi se suprotna strana lako mogla uvrijediti, naročito unutar obitelji.

Zdravlje: Majmuni su aktivni i često nemirni. U ovoj godini trebaju kontrolirati svoju hiperaktivnost i pretjerivanje u radu jer će ih to lako iscrpiti. Preporučuje se vježbanje nižeg intenziteta, ali svakodnevno (poput šetnje, lagane vožnje bicikla, vježbe istezanja i sl.). Preporučuje se boravak pored vode i plivanje. Hiperaktivnost i stres mogu loše djelovati na probavni sustav, stoga je poželjna lagana prehrana i dovoljno odmora. Pazite u prometu.


PIJETAO
Rođeni 1945 – 1957 – 1969 – 1981 – 1993 – 2005 – 2017

Pijetlovi će od svih znakova imati najviše dobrobiti od godine Tigra. Iako će imati puno povoljnih utjecaja, ne smiju se opustiti i očekivati da će se stvari rješavati same od sebe. Jako je bitno da se odupru porivu da odgađaju svoje obveze i zanemaruju dogovore. Zbog previše opuštenog života moglo bi biti problema sa zdravljem.

Posao i financije: karijera će biti pod povoljnim energetskim utjecajem. Imati ćete pomoć i vodstvo ljudi iz radnog okružja, ali nemojte to iskorištavati i prebacivati svoje obaveze na druge. Šefovi će biti blagonakloni prema vama i nagradit će vaš trud. Ukoliko dobijete ponudu za novi posao ili promaknuće, ta nova situacija može donijeti puno benefita u vaš život. Pod povoljnim utjecajem je i pokretanje vlastitog posla ili velikog novog projekta.

Financije također imaju pozitivan predznak. Javljat će se prilike za dodatnu zaradu i povećanje prihoda, ali ipak ćete se za to morati i potruditi – postoji opasnost da se previše opustite i očekujete da se stvari riješe samo od sebe zbog čega biste mogli propustiti priliku. Postoje povoljne prilike, ali trebat ćete se dosta naraditi za njihovu realizaciju. Budite mudri prilikom investiranja, ove godine visokorizična ulaganja donose gubitke.

Budite mudri u trošenju, ove godine biste mogli stvoriti dobru ušteđevinu ukoliko ne budete previše rasipni.

Ljubav i odnosi: slobodni Pijetlovi ove godine imaju puno prilike za nova poznanstva. Biti ćete atraktivni i lako ćete buditi interes za sebe. Lijepo se dotjerajte i izađite na razna društvena događanja, proslave ili aktivnosti na otvorenom.

Nove veze će se lijepo razvijati, a Pijetlovi koji su u vezi/braku provoditi će puno vremena sa svojim partnerom. Mnogi odnosi će imati priliku da se razviju, prodube a mnogi nesporazumi i neslaganja bi ove godine mogli biti riješeni.

Društveni život će također biti dinamičan, uživat ćete u društvu prijatelja ali i poslovnih kolega. Biti ćete omiljeni u društvu. Pazite da se ne umislite.

Zdravlje: iako bi zdravlje bi trebalo biti dobro u godini Tigra, postoji mogućnost za česta manja oboljenja i zdravstvene probleme. Kronične bolesti i bolesti koje imate već jedno vrijeme u ovoj godini bi trebale stvarati manje problema i moglo bi doći do poboljšanja. Zbog aktivnog društvenog života moglo bi doći do problema s jetrom i probavom, pa budite umjereni. Preporučuje se redovna sportska aktivnost srednjeg intenziteta, naročito u vodi ili na otvorenom. Lako ćete podizati kondicijski nivo i razvijati snagu ukoliko to želite. Moguće su sportske ozlijede.


PAS
Rođeni 1946 – 1958 – 1970 – 1982 – 1994 – 2006 – 2018

Godina Tigra će biti bolja od 2021. za rođene u godini Psa. I dalje će trebati puno strpljenja i takta, ali stvari idu na bolje. Preporučuje se da se posvetite drugim ljudima – obitelji, prijateljima, poslovnim suradnicima, ili angažirate u nekom obliku humanitarnog rada jer će takve dobre namjere privući povoljne prilike u vaš život.

Posao i financije: na poslovnom planu biti će povoljnih poslovnih prilika. U ovoj godini preporučuju se dodatne edukacije i usavršavanja, imati ćete dobar uspjeh u usvajanju novih znanja koja će vam pomoći u razvoju karijere. Mogli biste dobiti zanimljivu poslovnu ponudu ili pronaći novi posao; ta promjena je pod dobrim energetskim utjecajem i donosi zadovoljstvo. Na poslu pokažite inicijativu i interes, potrudite se i to će biti nagrađeno.

Financije ove godine nisu najbolje, ali ukoliko racionalno raspolažete s prihodima neće biti problema. Ne predlažu se veće investicije niti riskantna ulaganja.

Ljubav i odnosi: samci će ove godine imati prilike upoznati zanimljive osobe, ali ta poznanstva će vjerojatno završiti kao prolazna avantura ili će se razviti u prijateljstvo. Prilikom osvajanja osobe koja vam se sviđa često ćete imati jaku konkurenciju. Nove osobe ćete najčešće upoznavati preko prijatelja ili kroz aktivnosti na otvorenom poput trčanja, planinarenja, kampiranja ili sporta.

Iako ljubavni život možda neće ići onako kako biste željeli, u prijateljskim odnosima je sve puno bolje. Društveni život će se razviti, puno vremena ćete provesti u razgovorima s prijateljima i kolegama s posla.

Psi koji su u vezi/braku neće imati puno vremena, energije ali niti volje da se bave s problemima u odnosu jer će biti previše okupirani poslom i prijateljima. Zbog toga bi moglo doći do problema u odnosu, neki će čak i završiti, dok će u drugima biti puno nezadovoljstva. Stoga je važno odvojiti vrijeme za svojeg partnera i nemojte ga uzimati zdravo za gotovo. Uz malo truda i kvalitetnu komunikaciju sve se može riješiti.

Zdravlje: mogući su periodi iscrpljenosti, lako ćete se umarati. Zbog iscrpljenosti najviše bi mogao oslabiti probavni sustav. Preporučuje se umjerenost u jelu i piću, redovna meditacija ili energetske vježbe, te čest boravak u prirodi uz umjerenu tjelesnu aktivnost. Obratite pažnju i na mentalno zdravlje, mogući su periodi bezvoljnosti, usamljenosti, malodušnosti te nesanice.


SVINJA

Rođeni 1947 – 1959 – 1971 – 1983 – 1995 – 2007 – 2019

Godina Tigra će biti dobra za osobe rođene u znaku Svinje. Konačno će imati snage zatvoriti neka vrata koja su odavno trebali zatvoriti i krenuti u neke nove avanture.

Posao i financije: posao je pod povoljnim energetskim utjecajem. Imati ćete puno novih ideja i dovoljno upornosti da ih realizirate. Javljati će se zanimljive i dobre poslovne prilike koje svakako treba iskoristiti.

Financije će također biti dobre, prihodi će biti stabilni. Pazite da ne trošite previše na užitke i nepotrebne stvari. Ukoliko planirate investiranja, svakako potražite pomoć i savjet stručnjaka jer ćete sami često donositi krive procjene.

Ljubav i odnosi:  samci ove godine imaju sreće. Postoji velika mogućnost da ćete upoznati osobu s kojom ćete ostvariti kvalitetan odnos. Često ćete zanimljive osobe upoznavati na potpuno neočekivanim mjestima – držite oči otvorene.

Svinje koje su u vezi/braku ove godine mogu očekivati puno lijepih zajedničkih trenutaka. Provoditi ćete puno vremena sa svojim partnerom i biti ćete skloni romantici.

Ostali odnosi će također biti dobri, biti ćete društveni i zabavni. Ali pripazite na komunikaciju jer ćete ponekad biti malo grubi što bi moglo uvrijediti sugovornike.

Zdravlje: zdravlje će općenito biti dobro. Moguće su ozlijede ruku i nogu te problemi sa nervnim sustavom. Preporučuje se aktivno bavljenje sportom srednjeg do jakog intenziteta, redovni posjeti teretani, veslanje, trčanje, bicikliranje i brzi sportovi s loptom poput košarke i rukometa. Pripazite na hranu i budite umjereni u piću, pretjerivanje bi moglo ozbiljno ugroziti vaše zdravlje, dovesti do povišenog krvnog tlaka, kardiovaskularnih problema i dijabetesa.

Ne propustite