OVA NAMIRNICA SPRJEČAVA UPALU GRLA, STOPIRA ZAPALJENJSKE PROCESE: Štiti od bakterija i jača imuni sistem - odmah je nabavite

Porodica i zdravlje
OVA NAMIRNICA SPRJEČAVA UPALU GRLA, STOPIRA ZAPALJENJSKE PROCESE: Štiti od bakterija i jača imuni sistem - odmah je nabavite
-

Svi smo bar jednom osjetili koliko je neprijatno iskustvo kada je grlo upaljeno.

Jak bol, glavobolja, opšta malaksalost, samo su neki od simptoma upaljenog grla. Bol može biti oštar, jak, pulsirajući, prisutan stalno ili samo prilikom gutanja.

"Važno je preduzeti mjere za otklanjanje simptoma i liječenje upale sluzokože što prije, kako se upala ne bi iskomplikovala. Savremeni lijekovi djeluju brže od narodnih recepata. Međutim, dešava se da nekada nismo u mogućnosti da odmah odemo u apoteku. U tom slučaju, lijekovi koji se nalaze u svakom domu će pomoći u otklanjanju bolova u grlu", tvrdi otorinolaringolog Natalija Bistrova.

Med

Ima snažan antibakterijski efekat, jača imuni sistem i sprječava zapaljenske procese. Da biste liječili upalu grla, potrebno je da pojedete kašiku meda svaki put kada pijete čaj ili kafu. Važno je zapamtiti da ne treba rastvoriti med u toplom napitku - na taj način će izgubiti sva svoja korisna svojstva.

So

Odličan antiseptik koji ubija bakterije i aktivno se bori protiv upale. Da biste dobili ljekovito rješenje, potrebno je da razblažite kašičicu soli u čaši ključale vode. Čim se voda malo ohladi, njome ispirajte grlo.. Optimalno je da grlo ispirate šest puta na dan.

Sok od limuna

Bogat je vitaminom C i prirodnim voćnim kiselinama, koje mogu ojačati imuni sistem i uništiti patogene bakterije. "Кoktel" od čaše kuhane vode i soka od pola limuna ublažiće bol u grlu.

Soda bikarbona

Poput soli, soda bikarbona je moćan prirodni antiseptik koji brzo otklanja upale i uspješno se bori protiv bakterija. Inače, ako pomiješate so i sodu u jednom rastvoru, liječenje upale grla biće dvostruko efikasnije.

Izvor: Lepa&Srećna

Ne propustite