PODESILA SAM OVO NA BOJLERU I UŠTEDJELA VIŠE OD 100 KM: Žena otkrila caku koja smanjuje račun za struju do 10 odsto!

Sve za dom
PODESILA SAM OVO NA BOJLERU I UŠTEDJELA VIŠE OD 100 KM: Žena otkrila caku koja smanjuje račun za struju do 10 odsto!
Možda niste obratili pažnju na to, ali većina bojlera ima dugme kojim određujete do koje temperature će se voda grijati. Ukoliko smanjite ovu temperaturu, možete da smanjite račun za struju za čak 10 odsto, tvrde iz "Oktopus enerdžija", britanske grupe koja se zalaže za obnovljive izvore energije. Oni podstiču ljude da naprave male promjene koje će na globalnom nivou značajno smanjiti potrošnju struje, a ovu caku otkrila je jedna žena na forumu "Mamznet".

Možda niste obratili pažnju na to, ali većina bojlera ima dugme kojim određujete do koje temperature će se voda grijati. Ukoliko smanjite ovu temperaturu, možete da smanjite račun za struju za čak 10 odsto, tvrde iz "Oktopus enerdžija", britanske grupe koja se zalaže za obnovljive izvore energije. Oni podstiču ljude da naprave male promjene koje će na globalnom nivou značajno smanjiti potrošnju struje, a ovu caku otkrila je jedna žena na forumu "Mamznet", piše Mondo.rs.

Ona tvrdi da je na ovaj način za godinu dana uštedjela 95 funti.

Anonimna žena je na forumu podijelila savjet koji je dobila od "Oktopus enerdžija", a koji može svako da primijeni.

"Možete da koristite manje struje ili gasa kada podesite ovo na bojleru. Moj je automatski bio podešen da greje vodu do 80 stepeni, što je značilo da sam mnogo struje trošila samo na grijanje vode, koja je onda morala da se rashlađuje hladnom vodom", poručila je ona.

"Učestvujem u ’Oktopus vinter vežbi’, i rekli su mi da sam do sada uštedjela 95 funti samo zahvaljujući ovoj promjeni koju sam napravila".

Kada kupite bojler, na njemu je uglavnom podešena viša temperatura nego što je potrebno, što značajno uvećava račune za struju.

"Ja sam prvo pomislila da to znaju svi osim mene, ali ni moja sestra nikada nije čula za to, a ona se baš trudi da uštedi, pa sam shvatila da sigurno ima još ljudi koji ne znaju".

"Oktopus" procjenjuje da ovom promjenom na bojleru u prosejku može da se smanji račun za oko osam odsto.

Ne propustite