OVO PROVJERENO DJELUJE: Evo kako se Darko Lazić prepolovio, u OVOM JELOVNIKU JE TAJNA

Show
OVO PROVJERENO DJELUJE: Evo kako se Darko Lazić prepolovio, u OVOM JELOVNIKU JE TAJNA
Zbog gojaznosti koja mu je ugrozila zdravlje, podvrgao se operaciji smanjenja želuca krajem 2019. godine, a onda je počela i dijeta. To je za njega bilo jedino rešenje, jer mu je zbog povrede noge u saobraćajnoj nesreći kretanje bilo znatno otežano.

Zbog gojaznosti koja mu je ugrozila zdravlje, podvrgao se operaciji smanjenja želuca krajem 2019. godine, a onda je počela i dijeta. To je za njega bilo jedino rešenje, jer mu je zbog povrede noge u saobraćajnoj nesreći kretanje bilo znatno otežano, piše Lepa i Srećna.

Poenta ovog načina ishrane nije u brojanju kalorija već u broju obroka. Preporučuje se šest do osam manjih obroka dnevno. Na taj način nikad nećete osjetiti glad, a poješćete manje nego inače, što na kraju rezultira gubljenjem kilograma.

Ovaj način ishrane podrazumijeva i da se namirnice nakon operacije uvode jedna po jedna, u maloj količini i zasebno.

Na njegovom meniju su visokoproteinske namirnice - meso, riba, jaja, sir, jogurt, mleko u prahu, puter od kikirikija).

Preporučuje se šest do osam manjih obroka dnevno, kao i to da se uvuhek ima pri ruci neka “grickalica“, kao što su sir, krekeri, jogurt. Prema jelovniku koji Darko poštuje, treba birati namirnice sa manjom količinom vlakana - do 2 grama po obroku), kao što su prerađene žitarice, brašno, pirinač, testenine.

Ne treba piti napitke za vrijeme obroka, već sačekati 30-60 min, a namirnice koje treba izbjegavati su žilava mesa, svež hljeb, cijela zrna žitarica, voće i povrće sa korom, opnom i sjemenkama.

Ne propustite