CVIJEĆE KOJE "LIJEČI" KUĆU! Ove biljke treba da imate u svom DOMU, a jedna donosi PARE

Sve za dom
CVIJEĆE KOJE "LIJEČI" KUĆU! Ove biljke treba da imate u svom DOMU, a jedna donosi PARE
.

Kad kupujete sobno cvjeće, osim izgleda, treba obratiti pažnju i na to, kako se često kaže, da li je biljka laka za održavanje

Cvećari naglašavaju da ne uspijeva svaka podjednako u istom okruženju. Jedan od razloga je i taj što kuća ili stan nisu podjednako osvjetljeni u svim prostorijama.

Stručnjaci Home Advisora preporučuju da u kuću unesete baš ove jer su odlični čistači vazduha, lako se njeguju a možete ih držati u različitim prostorijama.

Đavolji bršljen pročišćava vazduh od toksičnih čestica, što je posebno važno kada je napolju hladno pa više vremena provodite kod kuće.

Ova biljka traži sjenovito svjetlo mjesto, svjež i vlažan vazduh i redovno zalivanje. Neki ih drže i u kupatilu.

Zeleni ljiljan prema istraživanjima koja je sprovela NASA može da očisti vazduh od formaldehida, štetnog hemijskog jedinjenja, i to za čak 90 odsto. Ovaj cvijet upija i mirise i isparenja, ali i poboljšava kvalitet sna, jer reguliše nivo kiseonika u prostoriji. Pogodan je i za dnevnu, ali i spavaću sobu.

321241-ljiljanbeautiful-bloom-blooming-blossom-132468-iff

Fikus bendžamin uklanja toksine i povećava količinu kiseonika, pa bi ga zbog toga trebalo držati u spavaćoj sobi. Osim toga, ima veoma zanimljiv izgled i jednostavno se uzgaja. Izbjegavajte da ga držite na podu ukoliko imate podno grijanje i nikako blizu radijatora.

Svekrvin jezik ima moć da pretvori ugljen-dioksid u kiseonik tokom noći! Kao i zeleni ljiljan, svekrvin jezik takođe upija štetni formaldehid, koji se nalazi u bojama za zidove, sredstvima za održavanje nameštaja, raznim filterima od uređaja. Može da krasi i spavaću sobu.

Drvo novca ili "crassula" simbolizuje sreću, pa se preporučuje da je držite u hodniku gde se pozdravljate s ljudima koji ulaze u vaš dom. Biljka može dostići visinu i do metar i po. Prema feng šuiju, ova biljka donosi novac i privlači energiju bogatstva.

Ne propustite