EVO KAKO DA KOSU SPASITE OD OPADANJA I ISUŠIVANJA TOKOM ZIME: Trik koji bi svaka žena trebala znati

Porodica i zdravlje
EVO KAKO DA KOSU SPASITE OD OPADANJA I ISUŠIVANJA TOKOM ZIME: Trik koji bi svaka žena trebala znati
Malo je žena koje su potpuno zadovoljne kvalitetom svoje kose, naročito zimi

Malo je žena koje su potpuno zadovoljne kvalitetom svoje kose, naročito zimi

Zbog niskih temperatura vlasi su na udaru - brže se isušuju, postaju krte i gube sjaj. Još veći problem je pojačano opadanje. Dermatolozi podsjećaju da je normalno da dnevno opadne do sto dlaka, a ako primijetite da gubite više, neophodno je da promijenite navike u negovanju kose, i to ne samo da promijenite šampon i da prorijedite oblikovanje kose več i obični češalj, Uz ove jednostavne savete uspećete da oporavite kosu.

1. Masirajte tjeme

Masaža tjemena dva do tri puta dnevno pojačava cirkulaciju, što je važno za jačanje korena dlake. I ujutru i tokom dana po nekoliko minuta masirajte teme kružnim pokretima vrhovima prstiju, a posebno pred spavanje.

2. Promijenite češalj

U zimskom periodu je veoma važno da imate kvalitetan češalj koji ne kida dlaku. Koristite češalj sa širokim zupcima ili četku od prirodne dlake kako biste omogućili da lakše i ravnomjernije prolazi kroz kosu.

Kape i štite i štete

Iako vunene kape štite glavu od hladnog vazduha, one izazivaju prekomerno trenje, koje dovodi do gubitka kose. Nošenje kape tokom cijelog dana onemogućava kosi da diše i izvlači vlagu iz nje. Izaberite kapu od kombinacije vune i drugih materijala koji su nježniji za kosu.

3. Ne češljajte vlažnu kosu

Izbjegavajte češljanje vlažne kose, jer lako može doći do kidanja dlake i oštećenja krajeva. Dok je mokra, kosa je osjetljiva i veoma podložna pucanju i lomljenju. Najbolje je da je neko vreme držite uvijenu u peškir da upije višak vode, prosušite je fenom, pa tek onda uzmite češalj.

4. Izbjegavajte vezivanje repa

Pokušajte da tokom zime izbjegavate vezivanje kose u rep, a posebno pazite da je previše ne zatežete. Skupljena i stegnuta kosa ne može da diše, a nedostatak vazduha dovodi do krzanja i pojačanog opadanja vlasi.

5. Redovno stavljajte pakovanja

Izaberite pakovanje ili masku za regeneraciju kose koja vam najviše odgovara i nanosite ove preparate redovno tokom zimskih mjeseci.

Ako se često fenirate, prethodno zaštitite kosu nekim od sredstava koje možete pronaći u radnjama koje su dobro snabdjevene kozmetičkim preparatima.

Novi.ba/Informer.rs

Ne propustite