KAKO DA OČISTITE TVRDOKORNE MASNOĆE U RERNI DA IZGLEDA KAO NOVA: Treba vam samo 1 sastojak, a rešetka se SAMA PERE

Praktična žena
KAKO DA OČISTITE TVRDOKORNE MASNOĆE U RERNI DA IZGLEDA KAO NOVA: Treba vam samo 1 sastojak, a rešetka se SAMA PERE
.

Kako očistiti rernu od masnoće? Ako znate ovaj trik, veoma lako!

Mnoge domaćice muče muku kako da uklone tvrdokorne naslage masnoće u rerni. Veliki izazov predstavlja i pranje aspiratora, odnosno rešetki... Pa tako, nemajući kud, "brdo" para daju na najskuplja, provjerena sredstva, ali pomoći nema...

Kad kupovna hemija "zakaže", probajte trik koji su otkrile iskusne čistačice. Sve što vam je potrebno jeste jedna tableta za mašinu za pranje sudova. 

"Smrt" za masnoće u rerni

Kako kažu, naslaga masnoća u rerni ćete se riješiti ako je dobro istrljate ovom tabletom... Prvo je potopite na nakoliko sekundi u toplu vodu (sipajte u činiju). Zatim, uzmite omekšalu tabletu i njom trljajte zaprljane površine u rerni. S vremena na vrijeme nkvasite je u istoj vodi. Ostavite rernu tako premazanu" da ostoji 15-ak minuta, a onda isperite. Ako su naslage baš tvrdokorne već duže vrijeme postoje, produžite vrijeme prije ispiranja, može da odstoji i do sat vremena.   

Čišćenje pleha

Za čišćenje pleha za pečenje i rešetki iz rerne uložićete još manje truda. Potrebna vam je aluminijumska folija i kada sa toplom vodom. Pleh, rešetku ili bilo koji drugi dio rerne umotajte u foliju. Zatim ih stavite u kadu sa toplom vodom, a na foliju stavite tabletu za mašinu za pranje sudova. Ostavite sve da odstoji dva sata, a zatim obrišite sunđerom i isperite čistom vodom.

MOND

Ne propustite