Borenović o povratku u institucije BiH: Najveću odgovornost nosi vladajuća bh. koalicija SNSD-SDA-HDZ

Aktuelno
Borenović o povratku u institucije BiH: Najveću odgovornost nosi vladajuća bh. koalicija SNSD-SDA-HDZ
Predsjednik PDP-a Branislav Borenović, komentarisao je mogućnost sastanka opozicije i vlasti povodom eventualnog povratka u zajedničke institucije BiH.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović, komentarisao je mogućnost sastanka opozicije i vlasti povodom eventualnog povratka u zajedničke institucije BiH, prenosi Avaz.

- Nisam dobio nikakav poziv za razgovor, ali u svakom slučaju, mjesto gdje vlast i opozicija mogu razgovarati jeste Narodna skupština Republike Srpske. Povratak u institucije BiH zavisi isključivo od toga da li je moguće nametnutu Inzkovu odluku razriješiti na prihvatljiv način za Republiku Srpsku. Za rješenje tog pitanja najveću odgovornost nosi vladajuća BH koalicija SNSD-SDA-HDZ - rekao je Borenović.

Borenović ističe da očekuje posebnu sjednicu NSRS na tu temu:

- I to je prilika da vidimo ko jeste, a ko nije poštovao zaključke NSRS o učešću u radu zajedničkih institucija, usvojene nakon Inzkovog sramnog nametanja odluke. Od početka smo insistirali i dalje smatramo da je vrlo važno vratiti se u normalne političke i institucionalne okvire, zato je važno razriješiti ovo pitanje koje je i dovelo do političke krize - poručio je Borenović, saopćeno je iz PDP-a.

Ne propustite